Затриманий за хабар у кабінеті Холодницького суддя з Дніпра повернувся на роботу

Затриманий за хабар у кабінеті Холодницького суддя з Дніпра повернувся на роботу

Фото: ТСН

Чоловік перебуває під підозрою в корупції, однак продовжує вершити правосуддя іменем України.

У Дніпрі вийшов на роботу голова Кіровського районного суду Геннадій Підберезний, якого торік піймали на хабарі в 50 тисяч доларів просто в кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Гроші туди суддя приніс разом із колегою в обмін на закриття кримінального провадження, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Згодом у суді Підберезний доводив, що в нього немає нирки, серцева хвороба та на утриманні перебуває малолітня дитина, тому його неможна запроторювати до СІЗО на час слідства. За декларацією, він і справді має лише четверту частину квартири у спальному районі Дніпра, однак сусіди кажуть, що суддя в ній давно не живе. Натомість його часто бачать поблизу двоповерхового маєтку в іншому кінці міста.

Суддя, який перебуває під підозрою через пропонування хабара, повернувся до роботи

Суддя, який перебуває під підозрою через пропонування хабара, повернувся до роботи

Підберезний не потрапив за ґрати, а вийшов під заставу, а тепер сплив і термін відсторонення його від роботи, тож керівник суду вийшов на своє місце. Підлеглі оберігали його від спілкування з журналістами – пояснювали, що в шефа багато справ, а домовитися про бесіду з ним можна в позаробочий час. У коридорах суду дійсно сиділи люди, котрі очікували на вирок у справі про ДТП. Що його виноситиме людина, котра підозрюється в корупції, вони й гадки не мали, а показаним відео з кабінету голови Антикорупційної прокуратури були приголомшені. "У шоці, якщо чесно! Не мали його допускати", - вважає Ольга Кравцова.

Сам скандальний суддя був неговірким – журналістам він так нічого не пояснив. "На ці питання зараз я відповісти не можу", - заявив він. Чому Підберезний без перешкод повернувся на роботу, ТСН намагался з’ясувати в ГПУ, але поки що на запит не отримала жодної відповіді. Тиждень тому Генпрокуратура заявляла, що якраз закінчилося досудове слідство про дачу хабара Холодницькому і обвинувальний акт відправляється до суду. За ним Підберезному може загрожувати до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація