У Варшаві двох українців побили у автобусі через національність

У Варшаві двох українців побили у автобусі через національність

Фото: pixabay.com

Поліція відкрила провадження за побиття на національному ґрунті.

У Польщі новий напад на українців. Поляк відгамселив двох наших співвітчизників через їхню національність, йдеться у ТСН.16:45.

Інцидент стався у Варшаві на зупинці громадського транспорту. Двоє українців чекали тут автобус. Коли вони сідали до автобусу, одного з українців відштовхнув якийсь чоловік. І потім почав бити їх кулаками в голову вже під час руху у присутності інших пасажирів. Нападник ображав і кричав на українців. А коли автобус зупинився, чоловік вибіг і втік. 

На місце викликали карету швидкої допомоги, яка повезла постраждалих до лікарні.  Українцям наклали на голову шви і відпустили. Нині нападника знайшли і затримали. Ним виявився 27-річний поляк. Поліції досить швидко вдалося знайти та затримати зловмисника.

Прокуратура висунула нападникові звинувачення у побитті на національному ґрунті з хуліганських міркувань. За це агресору загрожує до п’яти років ув'язнення. Хто ці українці і що вони роблять у Варшаві – у поліції не повідомляють. Кажуть, вони не хочуть, щоби знали, що на них напали.

Нагадаємо, 26 січня Сейм Польщі ухвалив закон про зміни до закону про Інститут національної пам’яті. Законопроект складається з двох частин. Згідно з першою, до відповідальності притягуватимуться усі, хто заперечує, підтримує або пропагує злочинні, на думку поляків, дії ОУН та УПА. Закон стосується визначення злочинів українських націоналістів та українських організацій, що співпрацювали з Третім рейхом. У другій групі змін йдеться про кримінальну відповідальність осіб, які очорнюють роль Польщі в Другій світовій війні, наприклад, "приписують польському народу або державі відповідальності або співучасті у злочинах, скоєних Третім рейхом".

6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав цей закон.

Кореспондент ТСН Маргарита Ситник

Повʼязані теми:

Наступна публікація