Про сучасну війну

|
Версия для печатиВерсия для печати
Фото:

Ви справді думаєте, що на сході України іде війна? Ви вважаєте, що сидіння у окопах та лінивий обмін пострілами із забороненої якимись угодами зброї це сучасна війна?.. Десять кілометрів території за три роки? Ви готові до сучасної війни? Ні? То готуйтесь, курви, бо вона прийде. Неминуче.

Прочитав імбецильні дописи навколовійськових “стретегів” та “волонтерів” у відповідь на критичні статті Glen Grant та Natan Chazin. ЗСУ це єдине вйсько яке справді воює? ЗСУ постіно підвищує майстерність і вчиться? Ви дійсно вважаєте що координація дій підрозділів одного БТГ це сучасна військова майстерність?

Ви справді думаєте, що на сході України іде війна? Я маю на увазі не політичний аспект, а саме військовий. Ви вважаєте, що сидіння у окопах та лінивий обмін пострілами із забороненої якимись угодами зброї це сучасна війна? Жабячі стрибки? Десять кілометрів території за три роки? Seriously, fuckers?

Сучасна війна це знищення армії Саддама Хусейна коаліційними силами за 21 день із загальними дружніми втратами у 172 вояків проти 10,000 здохлих ворогів.

Сучасна війна, це випаровування за годину бригади орків трьома нудьгуючими JTACами з нульовими дружніми втратами.

Сучасна війна може бути тільки мобільною, тому що будь-яка ціль, яка стоїть на місці більше трьох хвилин вже знищена.

Сучасна війна це моментальна неочікувна смерть, яка прилітає незрозуміло звідки і зникає невідомо куди.

Сучасну війну виграють добре треновані професіонали, які дивляться у екрани компьютерів і тиснуть кнопки. Вони навіть більше не говорять нічого у радіостанції, а обмінюються текстовими повідомленнями. Зі смайликами.

У сучасній війні нема місця героям, бо герої небезпечні у першу чергу для свого війська. Герої можуть з’являтись тільки як результат штабного ідиотизму та непрофесіоналізму.

У сучасній війні супротивник знає стан справ у вашому війську краще за вас і раніше за вас, якщо тільки ви не випереджаєте його на три кроки своєю майстерністю.

Сучасна війна не дивиться на те, що у вас бідна корумпована наскрізь країна. Їй байдуже на ваших радянських котловодців та заробітчан з сардельками. Вона прийде і перетворить ваше військо на смердючий м’ясний фарш, а техніку на іржаве залізо.

У сучасній війні виграє не “розумна” зброя, хоча вона допомагає вигравати більш ефективно і з меншими втратами. Її виграють тисячі “стратегічних капралів”, якими не потрібно командувати, бо вони знають, що робити краще за генералів.

Ви готові до сучасної війни? Ні? То готуйтесь, курви, бо вона прийде. Неминуче.

Прочитавши коментарі до попереднього допису, зроблю деякі уточнення.

Пишуть, що читати рекомендації Glen Grant не варто, бо він пропонує військову модернізацію, а військового рішення не існує. Президент Рейган колись сказав, що існує єдиний спосіб досягнути миру просто зараз, це здатися. Не хочете військового рішення? То нащо ви платите 6% ВНП на своє військо? Просто здайтесь і зекономите гроші.

Але якщо ви вже маєте військо, то зробіть вже його боєздатним у сучасній війні. Боєздатним це не означає здатним перемогти орду. Боєздатним означає що вони не полізуть, бо ви будете здатні нанести їм таких збитків, що досягнення їх мети стане недоцільним.

Кажете немає бюджету, боєздатність війська розвалювали чверть століття? Ну добре. Ось прийде ворог, хто б він не був, і почне захоплювати ваші міста і села. А ви йому будете казати що це нечесно, що у вас зараз нема грошей від нього захищатись, тому нехай прийде пізніше, коли будуть гроші. А поки у вас тільки є гроші сидіти у окопах, тому нехай і він теж окопів накопає і сидить там.

Хоча, чого це я. Ваші військові керманичі, захищаючись від лютих ворогів Glen Grant та Natan Chazin, які посягнули на святе корито розпилу військових бюджетів, недавно заявили, що у ЗСУ немає завдань поза межами України. Тобто ці видатні котловодці планують війну просто біля ваших домівок. Це у них стратегічна доктрина така.

Женіть цих імбецилів сцяними тряпками просто зараз, бо біда буде. Ну або здавайтесь і зекономите $6 міліардів.

Gary V. Koval, опубліковано на сторінці автора у Фейсбук


В тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]