ГоловнаСуспільствоПодії

Жителі карпатського села затримали озброєних представників "Нацдружин"

Вони нібито проводили "операцію з протидії незаконному вирубуванню лісів".

Увечері 16 лютого у селі Микуличин в Карпатах (Івано-Франківська область) стався конфлікт між членами "Національних дружин" (силове крило партії "Національний корпус") і місцевими жителями.

Про це повідомив депутат Івано-Франківської обласної ради Андрій Марійчин (партія "Воля").

"В с. Микуличин затримані молоді люди у камуфляжній формі з написами "національні дружини". Кажуть, що приїхали охороняти ліс. Близько 15 молодих людей (кажуть, що студенти) з різних областей України. Мали зі собою мисливську зброю 6 шт. + 1 пістолет (дозволи на зброю показали). Зібралося десь близько 200 небайдужих місцевих жителів, ситуація була дуже напружена, трохи не дійшло до бійки. В результаті поліція затримала, вилучила зброю, поїхали у відділення", - написав він у фейсбуці.

Фото: facebook.com/andrii.mariichyn.5

У фейсбуці "Нацдружин" йдеться, що її члени проводили "операцію з протидії незаконному вирубуванню лісів".

Місцеве видання "Курс" наводить офіційний коментар івано-франківської поліції щодо цього інциденту. Інспектор сектору комунікацій Тетяна Іванюк розповіла, що о 17:15 мешканці Микуличина повідомили в поліцію, що члени "Національних дружин" зі зброєю конфліктують з місцевою громадою, яка заблокувала їм виїзд.

Фото: facebook.com/ndrugua

Виявилося, що 12 людей приїхали з Івано-Франківська, Києва та Харківської області на двох транспортних засобах. Вони підтвердили поліції, що приїхали в Карпати, щоб виявляти незаконне вирубування і вивезення лісу. "Фактично вони як "Національні дружини" не мають права цього робити. Якщо б вони виявили такий факт, вони б повинні були повідомити про це правоохоронцям, які повинні виїхати на місце події і задокументувати факт. А вони це робили самостійно", - зазначила Іванюк.

У "дружинників" вилучили чотири гладкоствольні одиниці зброї та дві вогнепальні, а також один пістолет з гумовими кулями. Поліція опитала їх і відпустила. Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 ч. 1 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram