Про це у Facebook написав народний депутат Єгор Соболєв.

Затримання відбулося під час заворушень 15 лютого поблизу Солом’янського районного суду, де розглядали справу міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Читайте також: Сутички під судом у справі Труханова: в учасників бійки вилучили зброю

"Брест" – народний герой України, який пройшов Іловайський котел, підбив два ворожих танки та два БМП. Коли його під судом почали бити спецпризначенці, він дістав нагородний пістолет та двічі вистрілив у асфальт. Після цього його скрутили разом з іншими. Труханова з "охоронними фірмами" відпустили,
– написав Соболєв.

Також уточнив, що поліція відпустила 33 з 37 активістів руху "Визволення", затриманих під час заворушень 15 лютого.

Як пояснив Соболєв, у СІЗО потрапили доброволець батальйону "Донбас" Микола Чудовський (позивний "Чудо"), доброволець підрозділу "Волки Свободы" Лука Чкентія (позивний "Лука"), командир штурмової роти батальйону "Айдар" Володимир Хитрич (позивний "Бача") і доброволець батальйону "Донбас" Олександр Федорченко (позивний "Брест").

Сюжет 24 Каналу про стрілянину під Солом'янським судом у Києві

Нагадаємо, у четвер, 15 лютого, суд обрав меру Одеси Геннадію Труханову запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Його взяв на поруки народний депутат від БПП Дмитро Голубов.

Труханова та ще сімох осіб підозрюють у розкраданні державних коштів. Зокрема, мовиться про продаж заводу "Краян", незаконні забудови в історичному центрі міста та привласнення грошей, виділених на ремонт доріг.