ГоловнаПолітика

Держуправителів вигнали з 33-го поверху бізнес-центру "Гуллівер"

Загарбниками командувала акціонер банку "Юнісон".

Держуправителів вигнали з 33-го поверху бізнес-центру "Гуллівер"
Фото: Lb.ua

У четвер, 15 лютого, представників компанії "Навігатор", яку призначили управителем трьох поверхів бізнес-центру "Гуллівер", вигнали з одного з них.

Про це йдеться в заяві компанії на адресу Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

50 осіб, озброєних ножами та вогнепальною зброєю, які захопили поверх, привела Оксана Чепіжко, акціонер закритого банку "Юнісон".

"Чепіжко Оксана, роздаючи розпорядження особам, які прибули разом з нею (в кількості 50 осіб) кричала, що "живими або мертвими, але винести їх з приміщення, негайно", вказуючи при цьому на співробітників Товариства і представників охоронної фірми", - йдеться в повідомленні.

На 14:30 поліція на виклик не прибула.

Нагадаємо, АРМА, згідно з рішенням Печерського районного суду Києва від 28 вересня 2017 року, призначено управителем усіма нежитловими приміщеннями на 31-33 поверхах бізнес-центру "Гуллівер" у Києві. Вони були арештовані в рамках кримінального провадження проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Клименкові інкримінують створення так званих "податкових майданчиків", які в 2011-2014 роках дозволяли ухилятися від сплати податків. Загальна сума збитків, завданих державі, оцінюється майже в 96 млрд гривень.

Агентство декілька місяців домагалося передачі в своє управління цих приміщень. Зробити це вдалося лише 8 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram