ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області сотня копачів бурштину напали на поліцейських

Правоохоронцям довелося стріляти в повітря.

У Рівненській області сотня копачів бурштину напали на поліцейських
Архивное фото
Фото: facebook.com/den.kazansky

Вранці 14 лютого в лісі біля села Осова Рівненської області на працівників місцевого лісгоспу, які усували наслідки незаконного видобутку бурштину, і поліцейських напали близько 100 невідомих, повідомило LB.ua джерело в правоохоронних органах.

П'ятеро поліцейських отримали тілесні ушкодження. Щоб зупинити бійку, один з правоохоронців здійснив 10 попереджувальних пострілів угору з рушниці "Форт-500". Конфлікт вдалося загасити, сімох найактивніших учасників нападу доправили у відділення поліції. Трьох з них затримали, решту відпустили.

Госпіталізація постраждалим поліцейським не знадобилася.

Порушено кримінальні провадження за кількома статтями: "Масові заворушення", "Опір правоохоронцям", "Втручання в роботу правоохоронців", "Загроза і насильство щодо правоохоронців" (ч.1 ст. 294, ч.2 ст. 342, ч.1 ст. 343, ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, проблему незаконного видобутку бурштину в Рівненській, Житомирській і Волинській областях намагаються вирішити вже кілька років, але поки що безуспішно. Одна з перешкод - відсутність законодавства для легалізації цього виду бізнесу.

Сутички правоохоронців з видобувачами бурштину відбуваються регулярно. Не допомогло навіть введення підрозділів Нацгвардії в ці райони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram