ГоловнаСвіт

У Гватемалі заарештували екс-президента і екс-міністра фінансів

Екс-президент Гватемали заявляє про свою невинуватість.

У Гватемалі заарештували екс-президента і екс-міністра фінансів
Альваро Колом
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Гватемали Альваро Колом і колишній міністр фінансів країни, а нині голова міжнародної організації Oxfam International Хуан Альберто Фуентес були заарештовані в рамках розслідування з питань боротьби з корупцією.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на прокуратуру Гватемали.

"Один з 10 осіб, затриманих під час сьогоднішньої операції - це екс-президент республіки Альваро Колом", - заявив Хуас Франциско, головний співробітник відділу боротьби з корупцією в прокуратурі.

Серед заарештованих опинився і Хуан Альберто Фуентес. Відзначають, що його арешт підвищить тиск на благодійну організацію Oxfam, співробітників якої нещодавно звинуватили в сексуальних домаганнях стосовно постраждалих під час землетрусу на Гаїті в 2010 році.

66-річний Колом був президентом Гватемали в 2008-2012 рр. Розслідування, в рамках якого його заарештовано, пов'язане із закупівлею автобусів його адміністрацією для великої програми з розвитку громадського транспорту.

"Ми думаємо, що все було законно, але давайте почекаємо і послухаємо, що скаже суддя", - прокоментував Колом свій арешт.

Ще вісім заарештованих - колишні міністри в уряді Колома, які підписали угоду про купівлю автобусів.

Нагадаємо, в 2015 році суд у Гватемалі виніс рішення про утримання президента країни Отто Переса Моліни, який подав у відставку, в військовій тюрьмі "Матаморос" на час розгляду справи про корупційну схему роботи митниці - "Ла Лінеа".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram