ГоловнаСвіт

Будівельники Керченського моста не змогли зістикувати металеві прольоти

Промахнулись.

Будівельники Керченського моста не змогли зістикувати металеві прольоти автомобільного шляхопроводу в морі на ділянці "Насип - Фарватер" у районі Керченського півострова. Розбіжність становить близько 2 м завдовжки і близько 1 метра заввишки.

Такий інцидент може бути результатом технічних прорахунків або ж просіданням крайніх опор у місці стикування моста.

Нестиковку металевих прольотів видно на фотографіях, опублікованих в мережі Інтернет.

Як відомо, вартість проекту моста в Крим перевищила 300 млрд рублів (близько 5 млрд доларів), що втричі дорожче за будівництво найдовшого моста у світі (міст завдовжки 164,8 км між Шанхаєм і Нанкіном обійшовся в 1,46 млрд доларів).

Єдиним виконавцем робіт було призначено фірму "Стройгазмонтаж" Аркадія Ротенберга, близького до Володимира Путіна. Контракт компанія отримала після провалу трьох конкурсів на вибір підрядника - охочих будувати міст так і не знайшлося.

Екологи відзначають, що будівництво транспортного переходу порушить наявну екосистему, зокрема природний водообмін між Азовським і Чорним морями. У грудні 2016 року старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук Юрій Медовар заявив, що будівництво моста через Керченську протоку ведеться без проекту, а сам міст завалиться, навіть якщо його вдасться побудувати.

Україна проводить екологічну експертизу будівництва Керченського моста, щоб ініціювати суд на міжнародному рівні. Крім того, в серпні повідомляли, що Україна готує позов до РФ у зв'язку зі збитками портів через Керченський міст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram