Такий дозвіл НАБУ отримало в рамках кримінального провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації.

Читайте також: Мосійчук розповів, скільки грошей витратив на своє весілля

Детективи НАБУ мають тимчасовий доступ до вхідних та вихідних дзвінків, а також смс-повідомлень з мобільного номера дружини нардепа Мосійчука за період з 26 грудня 2016 до 1 січня 2018 року.

Про це йдется в ухвалі Солом’янського районного суду Києва від 17 січня, пише "Главком".

За версією слідства, нардеп Ігор Мосійчук у 2015 році придбав будинок у селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області. Право власності на цей будинок він зареєстрував на свого водія Андрія Дзюбенка.

Будинок, записаний на водія Мосійчука у селі Білогородка

Будинок, записаний на водія Мосійчука у селі Білогородка

Але, за даними слідства, у цьому помешканні проживає сам Мосійчук зі своєю дружиною.

За даними слідства, дружина нардепа особисто займалась ремонтом, придбанням техніки та меблів для цього будинку.

Читайте також: Весілля радикала Мосійчука. Стало відомо хто обраниця нардепа

У НАБУ, посилаючись на лист Державної фіскальної служби, стверджують, що водій Мосійчука Андрій Дзюбенко впродовж 2011-2016 років не отримував доходів, які б давали йому можливість придбати житловий будинок під Києвом.

Мосійчук будинок записаний на водія

Будинок у селі Білогородка зареєвтрований на Андрія Дзюбенка

А сам Мосійчук не вказав у електронній декларації за 2015-й рік наявність нерухомості або факт проживання у будинку в селі Білогородка.

У листопаді 2017-го нардеп Ігор Мосійчук ініціював відкриття Генеральною прокуратурою провадження щодо Національного антикорупційного бюро.