$ 39.47 € 42.18 zł 9.77
+21° Київ +12° Варшава +11° Вашингтон

У Німеччині зростає кількість праворадикалів – ЗМІ

Ольга Коваль 13 Січня 2018 13:25
У Німеччині зростає кількість праворадикалів – ЗМІ

Спецслужби Німеччини стривожені зростанням кількості «рейхсбюргерів», оскільки праворадикали можуть створювати власну «армію». Кількість учасників праворадикального руху «рейхсбюргерів» («громадян Рейху», Reichsbürger) у Німеччині за минулий рік зросло на половину, повідомляє видання Focus. Станом на початок 2018 року, за даними спецслужб, їх налічується близько 15,6 тисячі, що на 56 відсотків більше, ніж рік тому.

За інформацією видання, у найбільшій федеральній землі Німеччини, Баварії, налічується 3500 праворадикалів такого кшталту, а також так званих «самоврядників» (Selbstverwalter). Більше двох тисяч прихильників цих рухів - у Баден-Вюртемберзі та Північному Рейні-Вестфалії. Спецслужбам відомо про конспіративні зустрічі «рейхсбюргерів» з метою створення мілітаризованої організації, яка б готувалася «до дня Ікс». Джерела видання з силових кіл побоюються, що «рейхсбюргери» розвинуться із поодиноких груп у єдину організовану структуру.

Довідково: «Рейхсбюргери» - праворадикальний рух, що виник у ФРН в 1980-ті роки. Його прихильники вважають, що Німеччина досі окупована західними союзниками. Вони не визнають ФРН як державне утворення та переконані, що досі існує «німецький рейх» в рамках кордонів 1871, 1914 або 1937 року, звідси й назва.

Раніше в Німеччині намітився прорив у формуванні урядової коаліції.