Гройсман готовий прийняти від Путіна Крим разом з флотом

18:06, 12.01.2018
Гройсман готовий прийняти від Путіна Крим разом з флотом

Володимир Гройсман під час робочої поїздки на Донеччину. (Фото урядового порталу)

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман відреагував на заяву Президента Росії Володимира Путіна про наміри передати Україні військові кораблі і авіатехніку з анексованого Криму.

 

За його словами, Україна готова прийняти техніку разом з півостровом.

 

Про це Гройсман заявив журналістам в рамках робочої поїздки на Донеччину в п’ятницю.

 

«У мене є зустрічна пропозиція - разом із флотом повернути нам Крим. Готові прийняти найближчим часом», - сказав глава уряду.

 

Пан Гройсман також доручив голові Донецької облдержадміністрації Павлу Жебрівському протягом шести місяців створити належні умови на пунктах пропуску області.

 

На думку прем’ра, було б краще «взагалі ліквідувати ці пункти пропуску, але поки вони потрібні і умови там варто поліпшити».

 

Перед цим Гройсман, перебуваючи в Маріуполі, засудив поведінку народного депутата Володимира Парасюка та припустив, що його треба позбавити недоторканності та притягнути до відповідальності за регулярні бійки і скандали.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Путін заявив про наміри передати Україні військові кораблі і авіатехніку з анексованого Криму, а також висловив переконання в тому, що після врегулювання конфлікту на Донбасі російсько-українські відносини повинні потеплішати.