$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+6° Київ +1° Варшава +13° Вашингтон

У Польщі розгорнули кампанію з дискримінації українців

Ольга Коваль 09 Січня 2018 11:47
У Польщі розгорнули кампанію з дискримінації українців

На польському заводі почалася кампанія по дискримінації українців: працівників з України зобов'язують носити синьо-жовту форму. Керівник компанії Lindab Михайло Вроблевський заперечує всі звинувачення на свою адресу, повідомляє Warszawa.wyborcza.pl.

Компанія Lindab виробляє дахи, водостоки і вентиляційні труби. У його польському відділенні в Верухові працюють 200 чоловік, в тому числі 40 українців. Як повідомив один з клієнтів, співробітники компанії носять уніформу різного кольору в залежності від відділу, в якому вони працюють. Однак українці є винятком - незалежно від ділянки, на якій вони знаходяться, їх зобов'язують носити одяг тільки синьо-жовтого кольору.

«Я не міг навіть уявити, що таке можливо! Уявіть, що поляків зобов'язують одягати червоно-білу уніформу, коли вони працюють на фабриці за кордоном», - сказав клієнт на умовах анонімності.

Директор компанії пояснив, що саме таким чином «позначає» співробітників, які не розмовляють польською.

«У нас всі співробітники носять сині штани і різні сорочки. Механіки - зелені, бригадири - червоні. Це така система ідентифікації. А жовті сорочки українців означають, що вони не говорять по-польськи», - підкреслив він.

Експерти в питаннях протидії дискримінації вважають, що саме такі дії роботодавця є незаконними.

«Це - принизлива практика сегрегації», - зазначила представниця асоціації «Ніколи знову» Анну Татар.

Нагадаємо, що українці - лідери за кількістю виданих дозволів на роботу в Польщі.