Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища підтримав електронну петицію №2125 щодо заборони використання та продажу одноразових поліетиленових пакетів.

rbc.ua

Київрада підготувала проект рішення до Верховної Ради України стосовно необхідності прийняття Закону України про заборону використання та продажу одноразових поліетиленових пакетів.  Вони частково або повністю виготовляються з полімерів, розпад яких триває 100 років, що створює екологічну проблему.

«В Україні на одну особу щорічно припадає понад 500 поліетиленових пакетів, в той час, коли середньостатистичний німець протягом минулого року використав їх лише 45. Час корисної експлуатації поліетиленового пакета за призначенням рідко, коли перевищує 30 хвилин, а період розкладання становить понад 100 років. Тому близько 10 країн світу вже прийняли нормативні акти про заборону або обмеження використання полімерних пакетів. У Кенії, зокрема, за використання поліетиленових пакетів дають до 4 років в’язниці», – зауважив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Андрій Фіщук.

Згідно зі статистичними даними Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, щорічно в країнах-членах Європейського Союзу використовується понад 800 тонн одноразових поліетиленових пакетів. І лише 6% від їх загальної кількості направляється на перероблювання.

Додамо, що у Франції вже понад рік діє заборона на використання поліетиленових пакетів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button