Нещодавно прийнятий закон про чергове продовження мораторію на продаж земель сільскогосподарського призначення — це потужний плювок з минулого в обличчя мільйонів українців — які володіють землею і позбавлені права нею володіти насправді — і які не володіють — бо землі не продаються.

Але не переживайте — кожен мудак, який хотів би отримати землю незаконно і може вдатися до корупції — вже давно це зробив. Адже ви ніколи не бачили і не чули, щоб б у когось з олігархів, представлених у Верховній Раді, яка голосує за мораторій були проблеми з отриманням землі, правда ж?

Що насправді дає цей мораторій?

- Гальмування економічної діяльності та інвестицій;

- Перебування в одному списку з кількома країнами, включно з Північною Корею, де продаж таких земель заоборонений;

- Порушення конституційних прав мільйонів людей розпоряджатися власним майном;

- Невичерпна можливість для корупції, яка є єдиною причиною існування такого мораторію

Проте можливо є шанс вплинути на ситуацію — тут пишуть що продовження мораторію на продаж землі відкладається

https://goo.gl/NR6hWR

Народний Депутат Oleksiy Mushak зарєстрував постанову, яка дає можливість два тижні агітувати проти цього жалюгідного та сміховинного мораторію.

Звичайно, більшість прихильників економічних свобод така можливісь захопила зненацька, але закликаю всіх кому небайдужа ця тема — присвятити час «просвітництву», та доступними засобами поширити ідею, що вже прийшов час повернути людям право розпоряджатися землею, а не бути однієї з декількох країн, де досі немає ринку земель сільськогосподарського призначення

#свободу_землі

#вільна_земля

Тут можна прочитати корисну для розуміння ситуації статтю

«Мораторій на продаж землі свідчить про недотримання конституційних прав людини та опускає Україну в авторитетних міжнародних рейтингах, де право на приватну власність та економічну свободу є ключовими цінностями.»

https://goo.gl/K368rb