22:12 06.12.2017

ЄС стурбований можливою відставкою Соболєва з посади глави Антикорупційного комітету Ради

2 хв читати
ЄС стурбований можливою відставкою Соболєва з посади глави Антикорупційного комітету Ради

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі стурбований тим, що члени комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції вирішили ініціювати відкликання Єгора Соболєва (фракція "Самопоміч") з посади голови комітету, вказуючи на міжнародну стурбованість з приводу поточних подій в боротьбі з корупцією в Україні.
"Ми стурбовані тим, що більшість членів комітету з питань боротьби з корупцією вирішили рекомендувати Раді звільнення глави комітету пана Соболєва. Я хотів би закликати Раду ретельно подумати, перш ніж така рекомендація буде проголосована на пленарному засіданні, беручи до уваги міжнародну стурбованість з приводу поточних подій в боротьбі з корупцією в Україні", - йдеться у відповіді посла ЄС на відповідний запит агентства "Інтерфакс-Україна" в середу.
Він також підкреслив, що за останні роки Україна зробила важливі кроки для активізації боротьби з корупцією, також зазначивши внесок антикорупційного комітету Ради.
"За останні роки комітет з питань боротьби з корупцією під головуванням нинішнього глави Соболєва зробив дуже важливу і вражаючу роботу з надання допомоги в створенні нових органів з боротьби з корупцією і забезпечення того, щоб Україна виконала умови плану дій щодо візової лібералізації (VLAP), пов'язаних із боротьбою з корупцією. Кожен громадянин України і друзі України можуть пишатися цими досягненнями", - підкреслив Х.Мінгареллі.
Дипломат застеріг від будь-яких відступів в антикорупційних реформах. "Необхідно захищати нові інститути, такі як НАБУ. Їм має бути надано простір і ресурси для роботи, щоб демонструвати результати в боротьбі з корумпованими чиновниками. Важливу роль в цьому відіграють Рада і антикорупційний комітет", - додав Х.Мінгареллі.
За його словами, спроби підірвати боротьбу з корупцією стануть регресом процесу реформ в Україні і не залишаться непоміченими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА