ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив, що готовий дати свідчення слідчим у наметовому містечку

На вечір він анонсував чергове віче.

Колишній президент Грузії, лідер політичної партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі готовий дати свідчення слідчим у наметовому містечку мітингувальників біля Верховної Ради.

Про це він заявив на брифінгу в наметовому містечку.

"Я не буду йти ні до якого генерального прокурора ... Я готовий прийняти слідчих тут, у таборі", - заявив він.

Саакашвілі зазначив, що готовий дати свідчення слідству щодо фінансування та організації акції протесту біля парламенту. Він також підкреслив, що не має наміру припиняти акцію протесту до імпічменту президента Петра Порошенка.

Зокрема, увечері він анонсував чергове віче.

Як повідомляли, вранці 6 грудня правоохоронці прийшли в наметове містечко, де Саакашвілі збирався провести ніч. Між силовиками та мітингувальниками сталися сутички, в результаті яких постраждали люди по обидва боки. Самого Саакашвілі виявити не вдалося.

Через кілька годин після сутичок Саакашвілі з'явився в наметовому містечку.

Нагадаємо, уранці 5 грудня Саакашвілі прийшли затримувати за підозрою у співпраці з олігархом-утікачем Сергієм Курченком. Саакашвілі звинувачують в отриманні грошей від Сергія Курченка (ч.1 ст.256 КК). Генпрокуратура заявила, що Саакашвілі отримав від Курченка 500 тис. доларів на акції протесту. Також ГПУ виклала запис розмови Саакашвілі з Курченком.

Саакашвілі намагався уникнути затримання, утікаючи на дах багатоповерхового будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності. Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах пожежною драбиною виліз спецназ і затримав його. Саакашвілі посадили в мікроавтобус СБУ і спробували вивезти на вулицю Володимирську для слідчих дій, але проїзд заблокували прихильники Саакашвілі. У підсумку вони витягли політика з мікроавтобуса.

Поліція затримала 9 осіб під час сутичок біля будинку Саакашвілі. Крім того, восьмеро нардепів стали фігурантами справи про втечу Саакашвілі з автомобіля СБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко дав Саакашвілі добу, щоб той добровільно з'явився до слідчого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram