ГоловнаПолітика

Українського чиновника з "чорного списку" Польщі пустили в Німеччину

Шеремета передав привіт польському міністру Ващиковському.

Українського чиновника з "чорного списку" Польщі пустили в Німеччину
Фото: facebook.com / Святослав Шеремета

Українського чиновника, відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету, якому заборонили в'їзд у Польшу, пустили в Німеччину.

Про це він повідомив у фейсбуці, продемонструвавши фотографію з берлінського аеропорту "Шенефельд".

"Тільки-но прилетів до Берліна в аеропорт Шенефельд. Пройшов паспортний контроль. Вирушаю в місто. Незважаючи на дії МЗС Польщі щодо заборони мені в'їзду в країни Шенгенської зони, посольство Німеччини надало мені візу, дійсну на території Німеччини. Вирушаю на раніше заплановані зустрічі в Берліні. Передаю привіт [міністру закордонних справ Польщі] Ващиковському", - написав Шеремета.

Нагадаємо, 18 листопада Шеремету не пропустили в Польщу, куди він прямував на міжнародний пункт пропуску "Шегині". Начальник зміни польських прикордонників заявив, що Шереметі на рік заборонили в'їзд до Польщі та зони Шенгену.

Це відбулося незабаром після того, як польський міністр Ващиковський повідомив про заборону на в'їзд низки українців, не згідних з польським трактуванням історії. Імовірно, в цьому списку також є голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram