ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба спростувала втрату контролю над ділянкою кордону з Угорщиною

Охорона й патрулювання проводяться, до суду подано позови про повернення земельних ділянок. 

Держприкордонслужба спростувала втрату контролю над ділянкою кордону з Угорщиною

Держприкордонслужба визнала, що в Закарпатській області ряд земельних ділянок, розташованих у безпосередній близькості до кордону з Угорщиною, є в приватній власності, але стверджує, що охорону й патрулювання цієї ділянки здійснює в повному обсязі.

Про це повідомляється на сайті відомства. Ця заява стала відповіддю на слова головного військового прокурора Анатолія Матіоса про те, що Держприкордонслужба не має доступу до 150 км кордону з Угорщиною. Судячи з усього, Матіос із довжиною ділянки помилився, бо загальна протяжність кордону України з Угорщиною становить лише 137 км.

Держприкордонслужба пише, що вживає заходів, щоб повернути в державну власність земельні ділянки, розташовані уздовж лінії державного кордону.

"На сьогодні співробітники Державної прикордонної служби України у взаємодії з прокуратурою Закарпатської області вже повернули в державну власність 34 земельні ділянки загальною площею понад 132 гектари", - сказано в повідомленні.

До Береговського районного суду Закарпатської області подано позови щодо фізичних осіб, а також Головного управління Держземагентства у Закарпатській області, Береговського районного управління юстиції про скасування низки наказів Головного управління Держземагентства у Закарпатській області та повернення до державної власності земельних ділянок із незаконного володіння.

Крім того Мукачівський прикордонний загін Державної прикордонної служби спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону подав позов до суду щодо оскарження незаконних рішень про передачу в довгострокову оренду майже 90 гектарів земель, розташованих у безпосередній близькості до кордону.

Натепер ці справи призначено до судового розгляду.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram