Тимошенко закликала зібрати екстрене засідання в Раді

Юлія Тимошенко
4 Вересня 2017, 19:30

Народний депутат України, лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко пропонує невідкладно зібратися на екстрене засідання в парламенті за участю керівництва держави, представників громадськості для обговорення катастрофічної ситуації в Україні і недопущення самознищення української нації.

З відповідною пропозицією вона виступила на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і комітетів. Вона зазначила, що українська влада, заявляючи про 144 реформи, не враховує їх результативності та якості.

“Критерієм ефективності реформ є не їх кількість і не гучні оголошення про них, а щастя і поліпшення життя кожної людини, багатство кожної сім’ї”,

– зазначила Тимошенко і нагадала всім, що недавно в ООН говорили про те, що Україна увійшла до десятки країн поряд з Венесуелою, Центральноафриканською Республікою і Ботсваною, де найнижчий рівень життя.

«Такої трагедії Україна не переживала ніколи! Людей у країні загнано в глухий кут!» – обурилася вона.

Лідер «Батьківщини» переконана: щоб оцінити справжню ефективність реформ в нашій державі за останні три роки, варто звернути увагу на оцінки незалежних міжнародних організацій.

Наприклад, ООН звітує про те, що близько 60% українців після «славних трьохрічних реформ» знаходяться за межею бідності, а національний ВВП з розрахунку на одну людину впав за останні роки на 31,9%.

«І це не брехлива статистика України, а реальна оцінка ООН», – додала Тимошенко.

Окрім того, вона звернула увагу на спеціальний звіт Світового економічного форуму в Давосі, згідно з яким наша країна перебуває на останньому, 138 місці за рівнем надійності банків та кредитної системи – «ось підсумок банківської реформи».

Також, як зауважила парламентар, за рейтингом ефективності антимонопольної політики Україна опинилася на передостанньому місці з 138 країн:

«Це означає, що монополії просто пожирають нашу державу, вони перетворились в корупційно-монопольні спайки з владою і нищать кожну клітину нашого економічного життя».

Лідер «Батьківщини» звернула увагу на катастрофічний рівень річної інфляції у відсотках.

«Україна – на передостанньому, 136 місці, а за нами – лише Венесуела. Ось результати цих реформ», – сказала політик.

Юлія Тимошенко також обурилася, що Україна є «лідером» у Європі й за дитячою смертністю та смертністю породіль, і назвала це «безпрецедентними речами».

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!