Человек не терпит насилия!

Корупція в Національному медичному університеті. Кумар Ашвані

un

На превеликий жаль, рівень корупції в Україні наразі надзвичайно високий. Це не може не впливати на її імідж в очах міжнародного співтовариства та інших держав. Прикро, що тіньові схеми використовуються взагалі у всіх сферах суспільного життя та заважають нормальному функціонуванню державних структур. Наразі хочеться зупинитися на прикладі корупції у сфері освіти, яка є однією із головних проблем нашої держави. У випадку, про який буде наша розповідь, корупційні схеми є надзвичайно зухвалими та мають міжнародний характер.

Отже, мова йде про Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця у місті Київ – столиці України.

Довгий час я працював в НМУ ім. О.О.Богомольця і хочу розповісти про корупційні схеми, які процвітають в цьому ВНЗ. Я переживаю за своє життя та здоров’я, однак і працювати так більше не можу.

Так, корупційні схеми процвітають за участю громадянина Індії  Кумар Ашвані (Kumar Ashwani), який працював при Посольстві України в Індії, його помічника  Тарун Ханда (Tarun  Handa), ректора Амосової Катерини Миколаївни та завідувача кафедри хірургії чоловіка ректора Мішалова Володимира Григоровича. Незважаючи на звільнення проректора ВНЗ Закордонець Олександра Олексійовича, який разом з Кумар Ашвані та керівництвом ВНЗ організував злочинний бізнес на території навчального закладу корупційні схеми продовжують процвітати. Мені відомо про перевірки контролюючих органів, за наслідками яких мого керівника – ректора цього ВНЗ відсторонили від посади, однак, в подальшому з перевіряючими «вирішили всі питання», крім того перевіряючим телефонували люди з правоохоронних органів з вимогою «залишити ректора в спокої», що перевіряючи і зробили в подальшому, закривши очі на злочинні схеми ВНЗ.

З розповіді одного із студентів НМУ ім. О.О.Богомольця я дізнався, що приїхати з Індії можуть лише здатні сплатити Кумару Ашвані (Kumar Ashwani) та його помічникам 7 800 у.о., нібито в рахунок плати за рік  навчання. Втім, насправді навчання коштує набагато менше, лише 4 300 у.о.

Організоване злочинне угрупування, до складу якого увійшли перелічені вище особи, замкнуло на собі всі питання щодо доступу до освіти громадян Індії в Україні, утворивши своєрідну «монополію» в цьому напрямку. Вступити до ВНЗу  без «втручання» Кумара Ашвані (Kumar Ashwani) та декількох організованих за його ініціативою фірм, зокрема   «Edu-Vita», «Edu – Swift», «Edu-Fact» неможливо. До речі, вказані фірми ухиляються від сплати податків, хоча отримуюит мільйонні прибутки, податків взагалі до бюджету не платять.

Від наведених фірм як правило особа на ім’я Світлана від імені студентів за відсутністю законних правових підстав особисто отримує потрібні документи для вступу до ВНЗ, зокрема й запрошення на навчання, що є безпосереднім «зеленим світлом» для студентів, дозволом для останніх на візит до України.  Це легко підтвердити, опитавши студентів, оскільки вони особисто НЕ ПРИЇЖДЖАЛИ для отримання запрошення, однак у ВНЗ можна отримати підтвердження, що отримували вони ці запрошення ОСОБИСТО.

Середня «ціна» для студента, щоб він не приїжджав як того вимагає закон до ВНЗ за запрошенням коштує для передачі через Кумара Ашвані (Kumar Ashwani) 1000 доларів США.

Незрозуміло, у який спосіб виявляється за можливе обходити процедуру подачі документів для вступу до ВНЗу, регламентовану Умовами прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2016 році, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 15.10.2015 за № 1085, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 04.11.2015 р. за № 1351/27796 та  Порядком організації набору та навчання (стажування) іноземців та осіб без громадянства,  затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 01.11.2013 року за № 1541(у редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 11.12.2015 № 1272), зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25.11.2013 року за № 2004/24536. Так, п. 9 вказаного Порядку передбачено, що для вступу до навчального закладу іноземець особисто подає до відповідного структурного підрозділу/приймальної комісії ВНЗу заяву у паперовій формі разом з наступними документами:  документ (оригінал та його копію) про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ; додаток (оригінал та його копію) до документа про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ (за наявності); академічну довідку, видану іноземним/українським навчальним закладом (у разі переведення або поновлення на навчання, починаючи з другого курсу, додається академічна довідка); оригінал та копію документа, в якому міститься інформація про зміст навчальної програми за попереднім ступенем (рівнем) вищої освіти, отримані кредити, тривалість навчання та  успішність з навчальних дисциплін при вступі для здобуття ступеня магістра або післядипломної освіти; копію паспортного документа іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства; поліс медичного страхування, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України;  4 фотокартки розміром 30 х 40 мм;  копію посвідчення закордонного українця; дослідницька пропозиція з обраної наукової спеціальності або завірений в установленому порядку за місцем роботи/навчання кандидата список опублікованих наукових праць і винаходів українською або англійською мовою додатково подаються при вступі до аспірантури.

Запрошення згідно з п. 2 Порядку видачі іноземцям та особам без громадянства запрошень на навчання (стажування) в Україні та їх реєстрації, затвердженому наказом Міністерства освіти і науки України від 01.11.2013 року № 1541 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 11.12.2015 № 1272), зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25.11.2013 року за № 2005/24537, видаються іноземцям, щодо яких навчальним закладом надається згода на прийом для здобуття відповідного ступеня вищої, післядипломної освіти (підвищення кваліфікації, стажування), навчання в аспірантурі, докторантурі, клінічній ординатурі, лікарській резидентурі, на підготовчому факультеті (відділенні), навчання за програмами академічної мобільності або з вивчення державної мови або мови навчання.

Доцільно звернути увагу, що запрошення має отримати кожен студент особисто. Виникає питання, у який спосіб за умови, що отримує та передає документи посередник, на відповідних документах на підтвердження отримання запрошень та перетинання кордону з’являються особисті підписи студентів за відсутністю останніх під час безпосередньої передачі оформлення. Відомо, що за таке запрошення громадяни Індії чомусь мають сплатити 1000 у.о, хоча взагалі воно є безкоштовним. Те, що студенти не з’являлися особисто для отримання запрошень легко встановити, оскільки вони не перетинали кордон України. Вказане свідчить, що вже на цій стадії оформлення відбувається порушення чинного законодавства, що дотепер залишається поза увагою компетентних органів України.

Черга цікавих фактів щодо незаконної діяльності певного формування на території України на цьому не закінчується. Так, з метою реалізації своїх злочинних схем, які сприяють негативному іміджу України на мировому просторі, вказані вище особи створили сайт в світовій мережі Інтернет, прообразом якого став офіційний сайт Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця.

Зрозуміло, що саме для узаконення незаконно отриманих грошових коштів Kumar Ashwani почав вкладати їх в кіноіндустрію, зокрема, зйомки порнофільмів за участю громадян України.

Під приводом набору дівчат для зйомок в кіно, Kumar Ashwani  сприяє розвитку проституції, поставляючи українських дівчат в якості живого товару за кордон. Сьогодні торгівля людьми стала буденним явищем, яким нікого не здивуєш. Більш того, продаж живого товару з метою подальшої сексуальної експлуатації є одним з найприбутковіших видів «бізнесу», торгівля людьми є третім за прибутковістю «бізнесом» після продажу наркотиків та зброї. Проте, не слід забувати, що ще в 2014 році в Страсбурзі була прийнята резолюція Європейського Парламенту, в якій вказується, що проституція – насильницька або добровільна – ображає людську гідність і є порушенням прав людини і видом насильства над жінками.       

Знову ж таки, відомим є факт, що всі іспити «купляються» у цьому університеті та інколи навіть не вимагається присутність студентів на сесії. Корупційні діяння у вказаному ВНЗ полягають крім всього і у тому, що у прямому підпорядкуванні ректора університета, Катерини Амосової, працює її чоловік, Мішалов Володимир Григорович https://www.facebook.com/profile.php?id=100005951865972&fref=ts , на посаді завідувача кафедри хірургії. У цьому вбачається конфлікт інтересів. Крім того не дивно, що фактично займаючись корупційними схемами під прикриттям дружини – керівника громадянин громадянин Мішалов отримує заробітну плату у ВНЗ, а насправді працює в наступних фірмах

ПП “Інпол ЛТМ” Код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань: 35212060 

ТОВ “Астразенека Україна” код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань: 37037434 

ТОВ “Санофі-Авентіс Україна”Код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань: 35648623 

Юридична особа, зареєстрована за кордоном Найменування (англійською): PHARM RESEARCH ASSOCIATES LIMITED UK Найменування (українською): Фарм Рісерч Ассошиейтс Лімітед( Великобританія) Ідентифікаційний код: 03247443 Місцезнаходження (англійською): 500 South Oak Way Green Park Reading RG2 6AD United Kingdom Місцезнаходження (українською): 500 Саут Оак Вей Грін парк Рідінг Великобританія

Юридична особа, зареєстрована за кордоном Найменування (англійською): Les Laboratoires Servier Найменування (українською): Ле Лаборатуар Серв”є Ідентифікаційний код: [Не відомо]Місцезнаходження (англійською): 50 rue Carnot 92284 Suresnes Cedex France Місцезнаходження (українською): 50 рю Карно 92284 Сюрен Седекс-Франція 

Юридична особа, зареєстрована за кордономНайменування (англійською): INVENTIV HEAITH CLINICAL UK LTD Найменування (українською): інВентів Хелс Клінікал ЮКей Лімітед Ідентифікаційний код: [Не відомо] Місцезнаходження (англійською): Thames House 17-19 Marlow Road Maidenhead SL 6 7AA United Kingdom Місцезнаходження (українською): Таймс Хауз 17-19 Марлов Роуд Майденхед Великобританія 

Юридична особа, зареєстрована за кордоном Найменування (англійською): TALISKER PROJECT MANAGEMENT LTD Найменування (українською): Таліскер Проджект Менеджмент ЛТД Ідентифікаційний код: [Не відомо] Місцезнаходження (англійською): Orchard House Wilverley Road Brockenhurst Hants SO42 7 SP UK Місцезнаходження (українською): Орчард Хайз Вілверлі роад Брокенхурст Ханст 

Не дивно, що тому в родині маються машини лише наступних марок 

BMW X1

BMW X3

BMW X5.

Окремо слід зазначити ще один вид заробітку, де заробляє ректор та її чоловік – закупівлі послуг  у фірм з 30% відкату, зокрема, більше 10 мільйонів перераховано ТОВ «Електромережбуд-7», яка відповідно до реєстру судових рішень підозрюється у відмиванні грошових коштів  http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/53612821

Крім того з суттєвими завищеннями закупляються товари у Товариства з обмеженою відповідальністю “КСЕНКО”, ТОВ “ШИМЮКРЕЙН”,  ТОВ «ПРОТЕК СОЛЮШНЗ УКРАЇНА» ТОВ «МЕДХОЛДІНГ» , середня націнка 25-40% (сумма відкату для керівництва ВНЗ). Крім того є необхідність вилучити висновки останніх аудиторських перевірок, які підтверджують вказані факти.

Окрім офіціального шляху для вступу в ВНЗ існує ще й нібито додатковий нелегальний, а саме іноземним громадянам через фірму «Ukraine Education Center» (http://www.medicine-ukraine.com) пропонується вступити до даного навчального закладу. Зв’язавшись з контактними особами, можливо домовитись про вступ до ВНЗ на будь-яких умовах, в тому числі за додаткову плату не приїжджати для отримання запрошення. Зазвичай усі ці питання вирішує посередник Mohan Pandey (+380937116735).  Ця особа вже притягувалася до кримінальної відповідальності за відправку нелегальних мігрантів. Але незважаючи на це він продовжує займатися різноманітною нелегальною діяльністю.

Однак на диво, жодної реакції на весь перелічений безлад з боку компетентних органів немає. Наведені факти змушують замислитися, куди прямує наша держава, коли на очах суспільства так зухвало реалізуються протизаконні корумповані схеми у таких масштабах та ще й у державних закладах, вочевидь за сприянням посадовців. Про те, що здобуття освіти іноземцями в нашій країні є одним з фінансових джерел, за рахунок якого нещодавно значно поповнювалась державна казна, вже й не варто згадувати, оскільки за наведених вище обставин інтерес до нашої країни з українською освітою європейського рівня останнім часом падає, обумовлюючи відтік студентів — іноземців. Так чого ж ми зможемо досягти, продовжуючи йти такими темпами у бік занепаду системи освіти та руйнуючи усі можливі способи утвердження України як демократичної, правової держави у міжнародному середовищі? Невже держава так і буде ігнорувати очевидні правопорушення?

Игорь Иванов, для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Банк "Конкорд" ліквідовано за фінансування тероризму. Чи сяде Мішалов та Сосєдкі?

Банк "Конкорд" ліквідовано за фінансування тероризму. Чи сяде Мішалов та...

Отже, вчора сталося те, що розуміли всі, хто хоч трохи цікавиться фінансами в нашій країні – Нацбанк ухвалив рішення про…
Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
НОВОСТИ