ГоловнаПолітика

Бійця "Правого сектору" засудили до умовного терміну за заклики до повалення влади

Відеозвернення на YouTube переглянули 465 разів.

Бійця "Правого сектору" засудили до умовного терміну за заклики до повалення влади
Фото: runews.su

Суд засудив до двох років в'язниці умовно колишнього бійця Добровольчого українського корпусу "Правий сектор", лідера організації "Революційні праві сили" Юрія Заболотного (позивний "Кий") за розміщення в YouTube закликів до повалення влади.

Про це йдеться у вироку суду від 7 серпня.

Відзначається, що підсудний у невстановлений час, перебуваючи в невстановленому місці, використовуючи відеозаписувальний пристрій створив відеозапис свого звернення, в якому особисто звертається до невстановленого кола осіб з числа українців із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу і до захоплення державної влади.

Цей ролик розміщено в YouTube 23 січня 2017 року.

Відеозвернення переглянуто 465 разів.

Згідно з висновком Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ, в промові Заболотного, яка починається словами "Добрий день" і закінчується словами "Приносили додому хліб своїм дітям", виявлено публічні прямі заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу.

Зокрема у відеозаписі виявлено заклики до свідомих українців повстати і повалити владу і для досягнення цієї мети об'єднуватися в добровільні загони - "дружини".

Крім того, екс-боєць ПС закликав співробітників правоохоронних органів звільнитися і не визнавати чинну українську владу, не виконувати її наказів.

На судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав у повному обсязі та щиро розкаявся.

Суд визначив покарання підсудному, враховуючи ті обставини, що він раніше не судимий, має постійне місце проживання, одружений, має на утриманні шістьох неповнолітніх дітей.

У зв'язку з цим суд засудив Заболотного до двох років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram