Геращенко назвав прізвища агентів Кремля в українській владі
16.08.2017 16:07

Російські агенти впливу в українській владі діють відкрито, використовуючи свої великі зв’язки.

Про це заявив радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко в інтерв'ю "metroplus.com.ua".

"Агенти Росії є, які добре відомі публічно. Віктор Mедведчук - кум Володимира Путіна, це загальновідомий факт, він займається питаннями кураторства над політичною сферою України, мріє повернутися до влади на гаслах світу з Росією. Не думаю, що це у нього вийде. Я, в усякому разі, буду робити все, щоб це не вийшло", - сказав він.

Іншим російським куратором він назвав олігарха Вадима Новинського. "Це також загальновідомий факт, він курує російську православну церкву Московського патріархату, не приховує цього, є її головним спонсором. При цьому Новинський до 2013 року був громадянином Російської Федерації. З легкої руки Януковича отримав громадянство України, став депутатом Верховної Ради з міста Севастополя", - додав нардеп.

"Ще один агент російського впливу це Дмитро Фірташ. Він за гроші російських державних банків, отримав мільярди доларів в кредит, скуповував підприємства, пов'язані з переробкою газу і впливав на газотранспортний сектор в Україні. А газ - це один з "золотих Тільців" російської економіки і один з методів політичного впливу на інші країни, це також загальновідомий факт", - повідомив Геращенко.

Він наголосив, що ці три людини впливають на Україну публічно, відкрито.