ГоловнаСвіт

Трамп попередив Венесуелу про можливість військового втручання

Міністр оборони Венесуели назвав цю заяву "актом безумства".

Трамп попередив Венесуелу про можливість військового втручання

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю попередив Венесуелу про можливість військового втручання.

"Люди страждають і вмирають. У нас є багато варіантів для Венесуели, включаючи можливу військову, якщо це буде потрібно", - цитує Трампа "Голос Америки".

Разом з тим представник Пентагону повідомив, що не отримував ніяких наказів щодо Венесуели від Білого дому.

Міністр оборони Венесуели Володимир Падріні у відповідь назвав заяву Трампа "актом безумства".

"Це божевільний вчинок, акт вищого екстремізму. Сполученими Штатами править екстремістська еліта", - сказав Падріні в інтерв'ю по телефону державної телевізійної мережі VTV.

З Білого дому тим часом повідомили, що президент Венесуели Ніколас Мадуро подзвонив у п'ятницю в Вашингтон і попросив зв'язати його по телефону з Трампом. Йому відмовили. Трамп погодиться говорити з лідером Венесуели, коли в цій країні буде відновлена демократія.

Влада Венесуели ще на початку цього року стверджувала, що США планують вторгнення в їхню країну. Один із венесуельських генералів говорив, що на випадок вторгнення уздовж узбережжя країни дислоковані зенітні ракетні установки.

Останніми днями градус насильства у Венесуелі підвищився. Уряд президента Ніколаса Мадуро створив новий законодавчий орган - Конституційну асамблею, юрисдикцію якого не визнає чинний парламент. Політична криза супроводжується актами збройного насильства. За останні чотири місяці у Венесуелі загинули більш ніж 120 осіб, тисячі були заарештовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram