"Підтримати"
Новини
Всі новини

24 липня: головні підсумки дня



Найголовнішою новиною учорашнього дня, звичайно ж, була зустріч у нормандському форматі, де продовжувалося обговорення ситуації на сході України.Це була ключова новина. А життя продовжується: на Донеччині зібрали перший мільйон тонн зерна.

В ході переговорів лідерів країн "нормандської четвірки", які відбулися в понеділок, 24 липня, президент України Петро Порошенко назвав останні дні липня одними з найкривавіших в цьому році і закликав російську сторону негайно припинити агресію і постачання озброєння на окуповані території. Про це повідомляє пресс-служба глави держави. Разом з тим Порошенко знову підкреслив, що російська сторона блокує звільнення заручників. «Україна наполягає на негайному звільнення всіх заручників, у тому числі тих, хто незаконно утримується на території Російської Федерації, зокрема Олега Сенцова і Романа Сущенко", - йдеться в повідомленні. Також глава держави вважає необхідним введення на Донбас миротворчої місії ООН.
У повідомленні уточнюється, що сторони домовилися узгодити остаточні кроки з безпеки і продовжити роботу над "дорожньою картою" імплементації Мінських угод. Телефонні переговори у форматі «нормандської четвірки» тривали близько двох годин. У них взяли участь президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент РФ Володимир Путін.

Французький президент Емманюель Макрон, а також федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови в нормандському форматі вказали на неприпустимість повідомлень про створення так званої Малоросії. Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенко за підсумками розмови. "Президент Франції та канцлер Німеччини відзначили неприпустимість будь-яких заяв, що підривають територіальну цілісність України, зокрема щодо створення так званої "Малоросії", - йдеться в повідомленні прес-служби глави Української держави.

Президент Росії Володимир Путін докладно виклав «російські підходи» по всім ключовим питанням під час переговорів з лідерами Франції, Німеччини та України. У Путіна підтвердили, що були заслухані звіти голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та його заступника «про стан справ щодо забезпечення режиму припинення вогню на лінії зіткнення». У Кремлі в черговий раз назвали війну на Донбасі «внутрішньоукраїнських конфліктом». Також російська сторона заявила про «серйозні збої з реалізацією Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року». «Володимир Путін докладно, в деталях виклав російські підходи щодо всіх ключових положень згаданих домовленостей. Домовлено про подальші контакти, зокрема, на вищому рівні», — зазначено в повідомленні.

На Донбасі зібрано 1 млн 53 тисячі тонн ранніх зернових і зернобобових культур. Про це пише на своїй сторінці Facebook Павло Жебрівський. Як зазначає глава області, зернові культури зібрані на площі 298,7 тисяч гектарів, що становить 65 відсотків від прогнозованого обсягу. "Це на 153 тисячі тонн менше (загальний валовий збір, - прим. Ред.), ніж торік, оскільки жнива у цьому році почалася трохи пізніше — дощова погода внесла свої корективи в плани збору врожаю. Проте, радує те, що в цьому році більша врожайність — 35,2 центнера з гектара, в минулому році врожайність становила 32,1 центнер з гектара", — написав Жебрівський.
Відзначається, що швидше всього збирають урожай сільгосппідприємства, розташовані на півдні області. Так, у Мангушському районі зібрано 85,5 відсотків від запланованого, в Великоновосілковському — 70,1%, у Нікольському — 69,3%.

Один з найбільших у світі віртуальних операторів LycaMobile спільно з мобільним оператором ТОВ "ТриМоб" (дочірня компанія ПАТ "Укртелеком") з 24 липня почав роботу в Україні. "Ми не буде будувати в Україні свої магазини - будемо продавати свої продукти через партнерів. Домовимося з деякими магазинами, на яких будуть наші логотипи. У нас є п'ять-шість речень з різними ціновими категоріями - залежно від того, що добре підходить для ринку. Продаж почнемо з SIM-карт протягом тижня", - сказав генеральний директор LycaMobile Крістофер Туліі на прес-конференції в понеділок у Києві. За його словами, після запуску роботи клієнти в Україні отримають доступ до SIM-карті "ТриМоб", яка буде включати тарифи від LycaMobile. Користувачі зможуть безкоштовно телефонувати на номери Lycamobile в будь-яку з 22 країн світу, де представлений оператор, щомісяця поповнюючи рахунок на 100 грн. Крім того, користувач зможе дзвонити в Україну з-за кордону на номери оператора безкоштовно. Користувачі зможуть вибрати один з недорогих пакетів послуг: 16 ГБ інтернет-трафіку, 300 хвилин дзвінків, 300 SMS та 300 хвилин на спілкування всередині мережі за 130 грн. "Трімоб" також уклав договір про роумінг з оператором "Vodafone Україна", мережа якого буде діяти там, де у "Трімоб" відсутнє покриття. "Так, дійсно, у нас є роумінгову угоду з "Vodafone Україна", тому у випадку, коли покриття "Трімоб" буде відсутнім, у користувача "LycaMobile Україна" буде можливість здійснювати дзвінки за привабливими тарифами LycaMobile за допомогою мережі "Vodafone Україна"", - зазначив директор "Укртелекому" Юрій Курмаз. При цьому він повідомив, що "Укртелеком" має намір найближчим часом інвестувати в мережу "Трімоб" $2 млн. "Найближчим часом ми маємо намір інвестувати не менше $2 млн у розвиток ядра мережі, щоб забезпечити високу якість, надійність, доступність для користувачів LycaMobile в країні", - уточнив він. У LycaMobile очікують, що в найближчий рік її клієнтами може стати близько 1 млн абонентів. Заснована в 2006 році LycaMobile - найбільший віртуальний мобільний оператор у світі. Працює в 22 країнах і є лідером міжнародного ринку передплачених мобільних дзвінків, обслуговуючи 15 млн споживачів по всьому світу. LycaMobile доступний в Австрії, Бельгії, Данії, Франції, Німеччини, Ірландії, Італії, Македонії, Нідерландах, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Іспанії, Швеції, Швейцарії, Великобританії, України, Гонконгу, Тунісі, США, Австралії.








Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Twitter.

Ctrl
Enter
Если вы заметили ошибку в тексте
Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Также по теме
Показати ще новини