Білоруські експерти: Путін може зробити з Білорусі плацдарм для ведення гібридної війни

Лукашенко

РФ намагається зробити з Білорусі чергову “сіру зону” для ведення військових дій проти сусідніх європейських країн як традиційного, так і гібридного характеру.

До такого висновку прийшли провладні аналітики і керівники організації Білоруський Центр стратегічних і політичних досліджень Арсеній Сивицький і Юрій Царик, повідомляють “Білоруські новини”.

У їх доповіді, опублікованому цією організацією, говориться про безпрецедентний військово-політичний тиск Росії, яка намагається втягнути Білорусь у своє протистояння з Заходом, перетворивши суверенну державу в “сіру зону” для ведення “гібридної війни” проти сусідніх країн.

Автори також висловили своє побоювання щодо територіального розташування військ РФ в районі Кліньєва (Брянська область) і Єльні (Смоленська область), яке дозволяє російській армії покрити відстань до Гомеля і Орші менш ніж за 16 годин. Це відкриє їй шлях до наступу на Мінськ, Вітебськ, Могильов, Бобруйськ, кордон з Латвією та Україною.

Насправді за задумом православних фашистів (євразійців), головним плацдармом для гібридної війни з Євросоюзом повинна була стати саме Україна, і Путін свого часу у жовтні 2013 року, вже «переламав» Януковича, розповівши про свої плани. Зовсім несподівано народний спротив на Майдані зіпсував всі плани Кремля, а гауляйтери Москви і досі вимушені рядитись у ненависні їм вишиванки. Замість того, щоб розпочати заплановану війну з Польщею Україна фактична почала воювати з самою Росією і переорієнтувати війська на війну з Заходом проросійський режим Порошенка ніколи не наважиться. Побачимо, як довго буде опиратися войовничим планам Мордору хитрий «бацька».

Оксана Матвейчук

Залишити коментар