Доступність посилання

ТОП новини

Березюк заявляє, що продовжить голодування і на ніч залишиться біля Адміністрації президента


Березюк розповів, чому розпочав голодування (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Березюк розповів, чому розпочав голодування (відео)

Голова парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк заявляє, що продовжить голодування, поки не вирішиться проблема зі сміттям у Львові.

Він також зазначив, що планує залишатись під стінами Адміністрації президента України на ніч.

«Треба відкрити сміттєзвалища країни, а не Львівщини. Треба виділити місту новий майданчик для полігону. 26 років Львівська міська рада звертається до держави, бо вона не має на своїй території такого майданчика», – заявив Березюк.

Раніше сьогодні Березюк на засіданні погоджувальної ради парламенту України оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові.

Сьогодні, 19 червня, у Львові міська комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на екстреному засіданні вдруге звернулася до керівників держави з проханням визнати Львів зоною екологічної надзвичайної ситуації. Перше таке звернення було 12 червня, і, за словами, міського голови Львова Андрія Садового, залишилося без відповіді.

За даними міської ради, на сьогодні сміття у Львові не вивезене з понад 400 майданчиків, з яких відходи не вивозять понад місяць, це 33% від загальної кількості, понад 8500 тонн побутових відходів.

Минулого тижня прем’єр-міністр Володимир Гройсман розкритикував міського голову Львова Андрія Садового через невивезення твердих побутових відходів. Сьогодні Гройсман заявив про намір ініціювати виділення Львівській обласній державній адміністрації 50 мільйонів гривень із резервного фонду на будівництво нового полігону твердих побутових відходів.

Наприкінці травня минулого року на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова сталася пожежа. Внаслідок зсуву загинули троє рятувальників, а тіло міського еколога досі так і не знайшли. Відтоді Львів має проблеми з вивезенням твердих побутових відходів, і з різних місць України надходять повідомлення про перехоплення вантажівок зі сміттям зі Львова, яке намагаються незаконно скинути в інших українських регіонах.

XS
SM
MD
LG