Про це він розповів у ефірі 24 Каналу.

"Я упродовж минулого тижня перебував у Львові: ходив, говорив, дивився. Знаєте, не можна в демократичній державі знущатися з людей. Це неправильно! Люди страждають, і причиною цього страждання є цинічна поведінка держави, яка бореться так зі своїм політичним опонентом. Політичні репресії, які робляться через страждання людей, є деспотією деспотій", – підкреслив парламентар.

Читайте також: Львів хочуть оголосити зоною надзвичайної екологічної ситуації

За його словами, він як лікар просто перейнявся тим, оскільки, якщо львів’яни страждають, якщо є небезпека їхньому життю, то і він, працюючи у Києві, також мусить страждати.

"Влада, яка позиціонує себе як проєвропейська та на кожному куті кричить про неймовірні можливості, і в той самий час вона знущається над людьми, цинічно брешучи, то ця влада є нечесною та деспотичною. Тому, знаєте, досить спокійно протягом 4-5 днів обмірковуючи це, сьогодні, 19 червня, прийняв це рішення вранці", – зауважив лідер "Самопомочі".

Також депутат наголошує, що основною його вимогою є припинення знущання над людьми, оскільки це є неприпустимим у XXI сторіччі в місті, яке є символом волі, місті, яке довело що не олігархічне, а публічне управління є ефективним.

"Львів – місто волі та духу, яке ніколи не лягало, але може стояти поруч. Те я і роблю, тобто підтримую львів’ян, які завжди є толерантними до влади, якщо вона навіть робить помилки, але при цьому має спільну мету. Але зараз складається таке враження, що ця влада їх ігнорує", – зазначив народний ообранець.

Щодо термінів голодування, то лідер "Самопомочі" запевняє, що це залежить від президента, прем’єра та від держави загалом.

Якщо в державі є цінність людського життя, то вони будуть робити це чесно небрехливо. Бо вони це вже роблять рік. Ця подія сьогоднішня не є подією вчорашнього чи позавчорашнього дня: години розмов з прем'єром, президентом, членами Кабміну. Але як відповідь, всі знизують плечима та показують на це приміщення. Тому сьогодні я тут (Адміністрація Президента – "24"). Якщо є цінність, то це закінчиться швидко, якщо немає цінності, то Львів буде стояти, і я буду стояти. Бо інакше вони знищать Львів, вони збрешуть і продадуть Україну, яка для них нічого не вартує, а є лише джерелом надприбутків особистісних,
– наголошує політик.

Читайте також: Гройсман звернувся до власників полігонів з проханням прийняти сміття зі Львова

На його думку, щоб виправити ситуацію, слід перестати знущатися над людьми у Львові, але не таким чином, як вони це робили фейками: меморандумами на папері, які не виконуються, заявами про взяття на себе відповідальності, яку вони у підсумку так і не взяли, а кажуть, що це все може зробити місцева влада, а вона не може, відповідно до чинного законодавства.

"Чому Львів вистояв упродовж року? Величезна повага українських мерів до міського голови Львова та порада прем’єр-міністра партизанити, ось вони і партизанили. А потім до цих мерів звертаються правоохоронці та поліція по Україні ловить машини. Але львів’яни в цьому разі не є поганими, вони рятувалися від знущань з боку влади. Сьогодні так вже не можна робити у XXI столітті", – резюмував Олег Березюк.

Нагадаємо, 19 червня на засіданні Погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту лідер "Самопомочі" Олег Березюк заявив, що розпочинає голодування.

Про дійсні мотиви протесту Олега Березюка та способи вирішення сміттєвої блокади Львова – дивіться у програмі "Лівий берег" з Сонею Кошкіною на 24 Каналі 20 червня о 20:00