Ну що ж, Прайд відбувся. Пройдусь по топ-аргументам гомофобів.

1. Хто тих геїв утискає? Хай собі сплять тихо, а не виходять на вулицю.

Так от сама теза вже доводить, що геїв утискають. Що відношення до них у частини суспільства негативне, аж до побиття. Вони, як люди і громадяни мають право виходити і відстоювати свої права, навіть якщо ви не знаєте про проблеми з їхніми правами.

2. Сьогодні будуть ходити геї, а завтра за права будуть боротися педофіли, зоофіли, канібали.

Порівняння геть некоректне. Педофілія, зоофілія, канібалізм — це карний злочин. Гомосексуалізм — був злочином за часів совка. Якщо ви совок — тоді питань нема. І ще — наведіть хоч одну країну, де легалізовані одностатеві шлюби, а разом з тим легалізовані педофілія, зоофілія чи канібалізм.

3. Шо ж вони, ті геї, розмахують своїми «причендалами» на параді. Правильно їх б'ють.

Бити громадян країни — це злочин. А щодо розмахування — фото у студію.

4. Геї порушують мої права, не знаю як дітям пояснювати що то за парад.

Те, що ви нетерпимі до когось чи у вас проблема з комунікацією з дітьми — не порушення ваших прав. Це суто ваша особиста проблема.

5. Це пропаганда одностатевих відносин. Всі навколо стануть геями, це жах.

Ну, якщо ви невпевнені у свої орієнтації і на неї впливає прайд — вітаю, ви латентний гомосексуал. Є купа досліджень, які доводять, що кількість гомосексуалів коливається в межах одних і тих самих відсотків незалежно від того, чи в країні одностатеві відносини під забороною чи дозвлені законом.

Цей аргумент нагадує чисто тюремну риторику, коли насилу «опускають». Прайд нікого не «опускає», геї не кличуть до своїх рядів гетеросексуалів, вони не пропагують свої відносини. Вони організовують паради не задля пропаганди, а задля своїх прав (див. п.1) і нормального, толерантного відношення до себе.

6. Гомосексуалізм це не по християнськи.

Нагадаю, що церква в Україні відділена від держави. Але церков різних конфесій в нас достатньо. Так само як атеістів чи агностиків. Коли віруючі роблять хресну ходу, атеїсти не виходять і не кажуть, що, мовляв, мої права порушуються, блокуються вулиці і таке інше. Бо це називається терпимість і повага до чужих переконань та віри.

Якщо ж ви наводите ці аргументи у дискусіях — вітаю знову: Ви страшенно схожі за переконаннями на середньостатистичного росіянина з його руським міром, скрепами, традиціоналізмом і дрімучістю. Права ані ваші, ані інших людей вам насправді нецікаві. Вам цікаві лише свої особисті і часто хибні переконання.

Може тому і війна в нас...

Дякую за увагу!

P.S. Згадалося це руськоскрєпноє відео. Може хтось у ньому побачить себе?