У Києві на Марші рівності сталися перші сутички

Поділитися
У Києві на Марші рівності сталися перші сутички Марш рівності в Києві, попри ранкові сутички, проходить спокійно © Ольга Кононенко, ZN.UA
Противники заходу також спалили райдужний прапор.

У центрі Києві на Марші рівності сталися сутички між представниками ЛГБТ-спільноти та представниками національних організацій.

Націоналісти розірвали та спалили райдужний прапор, та пообіцяли спалювати усі інші прапори ЛГБТ-спільноти. О 9:37 до місця проведення Маршу прибула ще одна машина противників заходу з метою його блокування.

Напередодні хакери атакували сайт організаторів Маршу та розіслали його учасникам електроні листи з погрозами. Крім того, у націоналістичних організаціях лунали заклики до блокування Маршу.

"Слава Україні! Націоналісти з багатьох організацій заблокували Парк Шевченка, Володимирську вулицю і Будинок вчителя, аби не допустити проведення гей-параду у Києві. Закликаємо всіх хто може прямо зараз приїхати до червоного корпусу університету, або завтра о 7 ранку на Майдан", - написав на своїй сторінці у Facebook прес-секретар "Правого сектору" Артем Скоропадський.

Периметр ходи з ночі охороняють близько п'яти тисяч працівників Національної і Патрульної поліції, Національної гвардії, курсантів Міністерства внутрішніх справ і спец призначенців. У зону проведення Маршу пускали до 10:00 ранку через рамки на чотирьох входах, виходи зі станцій метрополітену "Льва Толстого" та "Палац Спорту" було перекрито. Проте о 9:25 за межі рамок пройшли незгодні з проведенням заходу.

Крім того, вартують кілька бригад швидкої допомоги та волонтери "Червоного хреста".

У кількох молодих людей під час перевірки правоохоронці виявили балаклави та газові балончики, повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції.

Як повідомлялося раніше, цього року дистанцію Маршу рівності буде збільшено вдвічі порівняно з минулим роком.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі