ua en ru

Марш рівності в Києві: онлайн-трансляція

Марш рівності в Києві: онлайн-трансляція Фото: Марш рівності (РБК-Україна)

Марш рівності 2017 пройшов сьогодні у Києві

Марш рівності в Києві пройшов сьогодні, 18 червня, в рамках міжнародного форуму "Київпрайд-2017". РБК-Україна стежило за ходом маршу і подіями навколо нього.

Акція пройшла у підтримку прав ЛГБТ-спільноти в Україні. У марші, крім представників секс-меншин, взяли участь також ті, хто підтримує їх право на рівність і відсутність дискримінації за нетрадиційної сексуальної орієнтації.

Марш рівності в Києві 2017: онлайн-трансляція

10:47 На даний момент Марш Рівності в Києві закінчився, його учасники зупинилися біля станції метро Льва Толстого. Там правоохоронці забезпечують їм можливість покинути центр столиці.

altaltaltaltalt

Фото: Марш Рівності в Києві 2017

10:43 Як повідомляє Нацполіція Києва, за підрахунками в Марші рівності беруть участь близько 2500 чоловік.

"Учасники" Маршу рівності "змінили маршрут, щоб уникнути зіткнень з противниками заходу. Поліція стежить за правопорядком в місцях проведення всіх акцій і проводить превентивні заходи для забезпечення безпеки всіх учасників", - повідомила прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик.

Поліція забезпечує правопорядок під час «Маршу рівності» у Києві (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) Службу у центральній частині столиці несу...

Опубліковано Оксаною Блищик 17 червня 2017 р.

10:35 Марш Рівності в Києві проходить під гаслом "Країна для всіх". Крім того, учасники скандують "Права людини перш за все".

10:20 Протестуючі проти Маршу Рівності розкидають листівки з погрозами. Крім того, в парку Шевченка проходить контр-мітинг

Марш рівності в Києві: онлайн-трансляція

Фото: листівка (РБК-Україна)

10:14 Колона рушила вперед. З обох сторін Марш охороняє поліція.

Марш рівності в Києві: онлайн-трансляція

Фото: плакати учасників Маршу (РБК-Україна)

10:10 Через кілька хвилин розпочнеться Марш. А тим часом біля червоного корпусу університету Шевченка зібралися протестувальники.

10:05 На марш також прийшли посол Канади в Україні Роман Ващук і заступник посол Великобританії в Україні Джудіт Гоуф. Вони підтримують учасників Маршу Рівності в їх боротьбі проти дискримінації.

Марш рівності в Києві: онлайн-трансляція

Фото: скрин twitter.com/Zoreslav4yk

9:56 Учасники Маршу Равеннства продовжують збиратися в колону, яку охороняє поліція і Нацгвардія.

altalt

У Марші також беруть участь трансвестити

Марш рівності в Києві: онлайн-трансляція

9:34 Марш Рівності стартуватиме в цетрі Києва, учасники збираються на вулиці Володимирській біля Будинку вчителя. Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, організатори просять усіх учасників стає в колони, КиївПрайд-2017 стартує о 10:00.

Марш рівності в Києві: онлайн-трансляція

Фото: прапор з символікою (РБК-Україна)

09:15 Ще до початку Маршу Рівності в центрі столиці зібралися протестувальники, які виступають проти його проведення.

altaltaltaltalt

Фото: противники Маршу Рівності в Києві

09:00 До охорони учасників сьогоднішнього Маршу рівності залучені бійці Національної гвардії України. Всього до охорони маршу залучені ... правоохоронців.

У цьому році участь у марші беруть до 5 тисяч осіб, що вдвічі більше, ніж в 2016 році. Столична поліція враховує таку кількість учасників, і посилила заходи безпеки.

"До охорони правопорядку будуть залучатися військовослужбовці Національної гвардії України, представники громадських організацій", - повідомили правоохоронці.

Також поліція обмежила доступ до місця проведення маршу для недопущення можливих терористичних актів.

Раніше в оргкомітеті "Київпрайду" повідомили, що отримали кілька загроз від членів "Правого сектору" та інших ультраправих угруповань.

У свою чергу, прес-центру "Азова" повідомили, що не планують акцій проти учасників Маршу рівності.

"Ми не плануємо жодних акцій проти "Київпрайду". На сьогодні жодної реакції на ці події не плануємо. Офіційно, ми ніколи не брали участь в розгоні "Київпрайду". Ми ніколи туди людей не відправляли. Можливо, пару чоловік там і було. Однак офіційно ми жодного разу не робили", - повідомили в "Азові".