У Рівненській області нелегальні копачі бурштину побили поліцейських

Поділитися
У Рівненській області нелегальні копачі бурштину побили поліцейських Янтарна мафія продовжує бешкетує
Співробітників поліції з численними травмами госпіталізували.

У Рівненській області в суботу, 17 червня, у зіткненні з групою нелегальних копачів бурштину постраждали троє поліцейських, яких після інциденту госпіталізували. У співробітників поліції численні травми, в тому числі і голови.

У сутичці брали участь більше ста нелегальних карателів, поліцейських було всього десятеро, повідомляє прес-служба управління Нацполиции в Рівненській області.

"Близько чотирьох годин ранку в лісі поблизу села Великий Черемель придані сили оперативного штабу виявили старателів, які з допомогою двох мотопомп видобували бурштин-сирець. Щоб перешкодити документуванню злочину та вилучення мотопомп, невідомі, яких було більше ста, спиляли дерева, які перекрили рух десяти правоохоронцям... За попередньою інформацією, старателі мали при собі зброю, оскільки з натовпу зловмисників неодноразово лунали звуки, схожі на постріли. Щоб припинити правопорушення поліцейські зробили попереджувальні постріли в повітря", - сказано в повідомленні поліцейського управління.

Постраждалі - співробітники спецпідрозділу Черкаської області у віці 28, 29 та 40 років. Також пошкоджено 2 службові автомобіля.

Також близько 8:00 до Рокитнянської районної лікарні звернулися двоє чоловіків з вогнепальними пораненнями ніг дробом. За словами потерпілих, поранення вони отримали під час конфлікту з поліцією. Правоохоронці спростовують це, пояснюючи, що на озброєнні у поліції немає патронів з вмістом дробу.

Поліція почала досудові розслідування за фактами опору працівникові правоохоронного органу (ч. 2 ст. 342 КК України), погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 345 КК), за умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 347 КК) і за порушення правил охорони або використання надр (ч. 2 ст. 240 КК).

Ще рік тому генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що річні обороти так званої "бурштинової мафії" в Україні рівні потреб військового бюджету країни. Генпрокурор висловлювався в підтримку того, щоб видобуток бурштину перейшла під контроль держави.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі