Трамп представив фінансову декларацію за 2016 рік

Трамп представив фінансову декларацію за 2016 рік

Фото: Reuters

Близько 7 млн доларів склав гонорар Трампа за книги.

Бюро з питань етики при уряді США опублікувало в п'ятницю фінансову декларацію глави держави Дональда Трампа за 2016 рік.

Декларація на 98 сторінках охоплює період з січня 2016 по 15 квітня 2017 року.

Так, Трамп отримав 288 млн доларів за свої гольф-клуби. Курорт Мар-а-Лаго у Флориді приніс йому 37,2 млн доларів. Дохід від курорту у порівнянні із 2015 роком збільшився на 7,4 млн.

Трамп отримав 19,7 млн доларів прибутку від його готелю в Вашингтоні Trump Hotel. Ще близько 7 млн доларів склав гонорар Трампа за книги. 11 млн він отримав за конкурс "Міс Всесвіт". Також Трамп отримав 84 тис. доларів пенсії від Гільдії кіноакторів.

Президент винний до 100 млн дол. Deutsche Bank і аналогічну суму інвестиційному фонду нерухомості Ladder Capital Finance (Нью-Йорк).

Згідно із законодавством, Трамп міг не оприлюднювати свою фінансову декларацію до наступного року. Але Білий дім заявив, що Трамп "вітав можливість" подати звіт "добровільно".

Нагадаємо, що раніше тодішній кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп надав Федеральній виборчій комісії (FEC) довідку про свої доходи.

Статки американського мільярдера, згідно із довідкою, перевищують 10 млрд доларів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація