Ілон Маск поділився планами щодо колонізації Марса

Поділитися
Ілон Маск поділився планами щодо колонізації Марса Ілон Маск поділився планами щодо колонізації Червоної планети © Википедия
Перші польоти на Червону планету можуть бути здійснені вже до 2023 року.

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск опублікував докладний план колонізації Марса для наукового співтовариства. Як відзначає Science Alert, опублікований Маском план є роз'ясненням його планів відправити на Червону планету мільйон людей за ціною 200 тисяч доларів за людину.

За словами Маска, на даний момент квиток на Марс коштуватиме близько 10 мільярдів доларів, його ж завдання знизити цю суму до 200 тисяч. Він вважає, що для цих цілей краще всього підійде розробка нового палива для кораблів, які курсуватимуть між планетами.

Маск переконаний в тому, що перший корабель з людьми на борту буде відправлений на Марс вже у 2023 році, і потрібно ще 50-100 років для того, щоб доставити на планету мільйон людей.

"Говорячи про архітектуру Марса, я хочу, щоб Марс представлявся чимось можливим – змусити його здаватися тим, що ми можемо зробити за життя", - написав Маск.

Як зазначає видання, в минулому році Маск поділився своїми планами з доставки мільйона осіб на Червону планету. Згідно з його планом, необхідно зробити чотири кроки: розвідати місцевість, знизити витрати на паливо, відправити на Марс перших поселенців, а потім відправити велику колонію. Новий план став більш детальним викладенням його думок з цього приводу.

Раніше Маск запропонував почати колонізацію Марса з термоядерних бомбардувань. Маск назвав Червону планету негостинною, а її тераформування (зміну клімату до придатних для життя умов) запропонував почати з створення парникового ефекту шляхом нагрівання атмосфери Марса. На думку бізнесмена, зробити Марс більш схожим на Землю можна за допомогою термоядерних вибухів над полюсами планети.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі