Радецький назвав обшуки у своєму кабінеті втручанням в роботу по перевірці декларацій

Відео
Поділитися
Радецький назвав обшуки у своєму кабінеті втручанням в роботу по перевірці декларацій Радецький прокоментував обшуки в своєму кабінеті © НАЗК / Facebook
На співробітників НАЗК чиниться тиск, заявив заступник голови агентства.

Заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Руслан Радецький назвав обшуки нацполіції та прокуратури у своєму кабінеті спробою втручання у роботу щодо перевірки електронних декларацій.

"Це говорить про те, що фактично здійснюється втручання в роботу по перевірці декларацій, спроби блокування. Важливий елемент, на який ніхто не звертає увагу, це те, що до ВР внесено законопроект про перезавантаження Нацагентства. Хотів би зазначити, що в разі перезавантаження НАЗК так як ми, як члени Нацагенства, незалежні, в нашу роботу не можна втручатися, але через зміну закону відбудеться фактичне знищення самої незалежності. І фактичне втручання сьогоднішнє у роботу, і, як наслідок, всі результати перевірки, які були проведені, всі пояснення по тим фактам, які надавали суб'єкти декларування, до них ніхто не має права повертатися. Таким чином, всі ці перевірки анулюються. Шляхом адміністративного маніпулювання обставинами, інформацією відбувається тиск на роботу з перевірок...", – цитує "112 Україна" його заяву на брифінгу в четвер.

"З 1 січня до НАЗК зайшло 20 тис. документів, з яких департамент, який проводить перевірку, обробив 18,5 тис., а у нас 5 департаментів. Ці 2,5 тис. документів 4 департаменти обробляли... Чиниться тиск на працівників як шляхом фінансової незалежності, так і з моральної сторони", - підкреслив заступник голови НАПК.

Радецький також зазначив, що до кабінету його не пустили.

"Я здивований, яким чином вони пройшли до кабінету. Якщо вони сьогодні пройшли, могло бути втручання і раніше", - підкреслив він.

В той же час, Радецький зазначив, що обшуки не можуть бути причиною його відставки.

Адвокат Радецького, в свою чергу, зазначив, що по прибуттю на місце слідчі повідомили, що обшук вже фактично проведено, а слідчі дії були проведені за згодою глави Нацагентства.

Читайте також: Луценко звільнив з ГПУ одіозного слідчого Суса

Раніше повідомлялося, що правоохоронці проводять обшук в приміщенні Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) на бульварі Дружби народів, 28.

Зазначалося, що обшук проводиться в рамках досудового розслідування (дані внесено до ЄРДР) за фактом використання завідомо підроблених документів та їх подання в Київську міську кваліфікаційну комісію адвокатури, з метою отримання свідоцтва на право займатися адвокатською діяльністю.

Пізніше стало відомо, що під час обшуку в приміщенні Ради адвокатів на вулиці Білоруській, 30, правоохоронці вилучили свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 3265, видане на ім'я Руслана Радецького.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі