Доступність посилання

ТОП новини

У КНДР назвали останній запуск балістичної ракети «успішним»


Так виглядає ракета «Пуккиксон-2», запущена в неділю у Японське море
Так виглядає ракета «Пуккиксон-2», запущена в неділю у Японське море

Північна Корея назвала «успішним» випробувальний запуск балістичної ракети середньої дальності, заявивши, що він був здійснений для підтвердження надійності останньої стадії наведення ядерною боєголовки.

Державна інформагенція ЦТАК 22 травня підтвердила, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин особисто контролював це випробування. Він також проінспектував функціонування твердопаливного двигуна для ракети «Пуккиксон-2» і заявив, що він готовий до використання у військових цілях.

«З гордістю заявляю, що точність ударів ракети дуже велика, і «Пуккиксон-2» – успішна стратегічна зброя. Схвалив введення цієї військової системи в дію», – передає агенція слова лідера КНДР.

Офіційний представник президента США Дональда Трампа в Саудівській Аравії заявив, що Білий дім знав про запуск, додавши, що у ракети був коротший діапазон, ніж у трьох попередніх ракет, випробуваних КНДР.

Сполучені Штати, Південна Корея і Японія засудили цей запуск і спільно запропонували скликати надзвичайне засідання Ради безпеки ООН. Попередньо – на 23 травня.

Запуск відбувся через тиждень після того, як аналогічне попереднє випробування викликало міжнародний осуд і попередження Вашингтона, що проти Пхеньяна можуть бути застосовані нові санкції.

Ядерна програма та балістичні випробування для КНДР заборонені Радою безпеки ООН, але країна продовжує випробування і розвиток своєї ядерної й ракетної програми.

XS
SM
MD
LG