Фахівці американського космічного агентства NASA виявили на відстані 10,5 світлових років планетну систему, подібну до нашої.

Про це повідомив портал "gogetnews".

За словами фахівців, зірка Епсилон Ерідана, утворює знахідку, важливою особливістю якої є те, що вона схожа на Сонячну систему в процесі її розвитку.

Вчені заявили, що "близнюк" представляє величезний потенціал для досліджень. З його допомогою астрофізики зможуть вивчити закономірності, за якими розвивалася наша рідна система. Наразі на ній відбуваються такі ж процеси, у результаті яких на Землі з'явилася вода та зароджувалося життя.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", вчені знайшли гігантську чорну діру в центрі Чумацького Шляху. Об'єкт у 7500 разів важчий за Сонце.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще