субота, 29 квітня 2017 12:50

Озброєні люди пограбували урядових кур'єрів на вокзалі

Озброєні люди пограбували урядових кур'єрів на вокзалі
Викрадену урядову документацію знайшли у Борисполі

У Києві на Центральному вокзалі невідомі напали на працівників фельд'єгерської служби і вкрали в них зброю та документи. Введено оперативний план "Сирена". Про це повідомила начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції у місті Києві Оксана Блищик.

Правоохоронці отримали інформацію про інцидент 28 квітня 21:45.

Троє урядових кур'єрів здійснювали супровід документів. На платформі на них напали озброєні люди в чорному одязі.

"При цьому зловмисники відібрали у чоловіків кілька сумок із кореспонденцією і два пістолети Макарова. Після скоєного правопорушники втекли з місця події на автомобілі", - йдеться у повідомленні.

Працівникам фельд'єгерської служби нанесли тілесні ушкодження, одного з них госпіталізували.

Полісмени оглянули місце події, опитали свідків та очевидців і наразі встановлюють усі обставини події. Тривають оперативно-розшукові заходи щодо затримання підозрюваних.

Слідчий відділ Солом'янського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) та ч. 2 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пізніше стало відомо, що викрадену урядову документацію поліція знайшла у Борисполі. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції України в місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, близько 10.00 години у Борисполі знайшли мішки з документацією.

"Цінні відправлення зникли, а мішки з документацією не розкривали. Ми їх теж не розкриваємо, чекаємо представників служби, будемо оглядати з ними", - сказав Крищенко.

Він зазначив, що основною версією, яка розглядається слідством на даний момент є пограбування з метою наживи.

Він також розповів, що вже встановлено кількість нападників. Йдеться про 6-7 чоловіків, деякі були з вогнепальною зброєю. Було також встановлено звідки прибули нападники, і на яких машинах зникли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злочинці у камуфляжі викрали урядову кореспонденцію

На Херсонщині затримали озброєну банду, яка викрала 270 тисяч доларів у жителя Миколаївщини. Нападники обікрали двох кур'єрів, що перевозили готівку від одного місцевого підприємця до іншого.

Зараз ви читаєте новину «Озброєні люди пограбували урядових кур'єрів на вокзалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути