Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США підтримує Україну у боротьбі проти агресії РФ, - Тіллерсон

31 березня, 19:27
Фото Reuters

Держсекретар США Рекс Тіллерсон дав сильний сигнал, що США знаходиться з Україною у боротьбі проти агресією Росії, і наголосив, що санкції мають залишатися в силі доки Росія повністю не виконає Мінські домовленості.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час прес-конференції в НАТО, передає кореспондент «Дня» з місця подій.

 «Це було важливе засідання, оскільки ми отримали дуже чіткий меседж підтримки  України. Держсекретар США Рекс Тіллерсон, який виступив першим, дав сильний сигнал, що США знаходиться з Україною у боротьбі проти агресією Росії, і наголосив, що санкції мають залишатися в силі доки Росія повністю не виконає Мінські домовленості і поки не звільнить окупований Крим. Я проінформував своїх колег про те, що Росія не виконує жодного пункту Мінських домовленостей, починаючи з припинення вогню», - заявив міністр.

Клімкін підкреслив, що на засіданні Комісії було дуже позитивно сприйнято наше бажання припинити вогонь з 1-го квітня.

«Але всі розуміють, що існує свідома логіка ескалації ситуації з боку російської сторони, включаючи рішення визнання нелегальних документів так званих ЛНР/ДНР, грабіжницьке захоплення всіх українських підприємств на окупованих територіях... Росія намагається не просто продовжувати вогонь, а свідомо руйнувати цивільні об’єкти, залишаючи людей без електрики, тепла, води тощо. Ми домовилися як реагувати на цю ситуацію», - зазначив Клімкін.

Іван КАПСАМУН, «День», Брюссель

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати