"Ни в одной стране Европы нет ничего подобного. Это мошенничество и шантаж": Експерт про запровадження "газової абонплати"

Абонплата за разову послугу, яку, в більшості випадків, споживач оплатив вже десятиліття тому - це не тільки нонсенс, але і банальне здирство грошей, пояснив Юрій Гаврилечко.

Акція протесту під НКРЕКУ проти газової абонплати. Фото:Ukr.Media

Експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко прокоментував недавнє нововведення від НКРЕКУ, а саме введення для населення і промислових споживачів тарифу за розподіл природного газу як плати за приєднану потужність. Про це він написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Відповідне рішення було прийняти на засіданні комісії у вівторок, 28 березня:

"Пару слов о введении абонплаты за подключение к газораспределительным сетям:

1) Абонплата за разовую услугу, которую, в большинстве случаев, потребитель оплатил уже десятилетия назад - это не только нонсенс, но и банальное воровство денег

2) Оплата за непредоставляемую/неполучаемую услугу/товар - это мошенничество, а требование такой оплаты - шантаж

3) Абонплата уходит не в пользу транзитера, а в пользу владельца трубы. А это, при конкуренции-то, зачастую совершенно различные субъекты. То есть введение такой абонплаты ведет лишь к удорожанию продукта

4) Привязка размера абонплаты к модели счетчика - так же является мошенничеством. И сравнимо с изменением цены на хлеб, к примеру, в зависимости от того, с кульком вы пришли в магазин или рюкзаком.

5) Ни в одной стране Европы нет ничего подобного. За мошенничество и шантаж там принято сажать в тюрьмы", - написав експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Літакопад" триває: У Росії розбився Су-34 з екіпажем на борту

понеділок, 6 травень 2024, 20:43

"Женя та Володя. Досвідчений, підготовлений, злітаний, бойовий екіпаж", - так характеризує росіян пропагандист. Водночас інший російський пропагандистський канал про авіацію написав, що два льотчики загинули в Африці. Там вони "надавали допомогу у навч...

Огляд по лінії бойових зіткнень - Злий Одесит

понеділок, 6 травень 2024, 20:05

До вашої уваги черговий огляд по лінії бойових зіткнень.