"Підтримати"
Новини
Всі новини

Учасники мінського процесу домовилися про припинення вогню в Донбасі з 1 квітня

Участники минского процесса договорились о прекращении огня в Донбассе с 1 апреля


Сьогодні, 29 березня, учасники мінського процесу домовилися про повне дотримання режиму припинення вогню, яка набуде чинності з 1 квітня 2017 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар представника України в тристоронньої контактної групи Дарка Оліфер.

"Напередодні великодніх свят тристороння контактна група привітала рішучість усіх учасників мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню, яка набуде чинності з 1 квітня 2017 року",
- написала Оліфер.

Крім того, за її словами, з 1 квітня заплановано істотне прискорення процедури перетину лінії зіткнення на КПВВ, зокрема, планується продовжити роботу пунктів пропуску в ранкові і вечірні години.

Українська сторона ще раз звернула увагу на те, що останні дії РФ (визнання на території Росії документів, виданих ОРДЛО; захоплення державних і приватних підприємств України, введення рубля на території ОРЛО; псевдоуказ про межі ОРДО) є грубими порушеннями мінських угод.

Оліфер зазначила, що це змусило Україну обмежити переміщення вантажів через лінію дотику.

"Чергові спроби Держдуми Росії внести зміни в законодавство РФ, спрямовані на подальшу легітимізацію квазідержавних процесів в ОРДЛО, ми розцінюємо як чергову спробу торпедування Мінського процесу",
- написала Оліфер.

Україна також наполягає на неухильному дотриманні українського законодавства на території ОРДЛО.

У гуманітарній підгрупі представники ОРДЛО вкотре відхилили пропозицію про участь у звільненні заручників Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Комітету з прав людини ООН.

Нагадаємо, за минулу добу в результаті бойових дій в зоні АТО троє українських військовослужбовців отримали поранення. Обстріл з боку бойовиків не припиняються.

За матеріалами: news.liga.net

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Twitter.

Ctrl
Enter
Если вы заметили ошибку в тексте
Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Также по теме
Показати ще новини