Військовий контингент НАТО вже біля кордонів України

Військові США та НАТО готуються захищати терени Польщі і країн Балтії.

Солдати НАТО в Польщі. Фото: espreso.tv.

До Польщі увійшов конвой військовослужбовців і військової техніки армій США і Великобританії. Про це повідомив представник генерального штабу армії Чехії Ян Шульц, пишуть Патріоти України з посиланням на ТАСС.

За його словами, американські і британські підрозділи зміцнять східне крило НАТО.

Конвой направляється сімома колонами, в складі яких 125 одиниць військової техніки і 550 військовослужбовців США і Великобританії. Вони входять до складу мотопіхотного Другого кавалерійського полку збройних сил США.

Сполучене Королівство представлено 50 британськими військовослужбовцями і 20 одиницями військової техніки. Конвой пройде в Чехії за маршрутом Розвадів – Стара-Болеслав – Наход.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...