неділя, 26 березня 2017 07:15

Вороненков був шокований витоком інформації у справі Януковича - Пономарьов

Вороненков був шокований витоком інформації у справі Януковича - Пономарьов
Пономарьов розповтв про витік. Фото: Открытая Россия

Екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов розповів, що про роль Дениса Вороненкова в справі Януковича мало стати відомо не раніше судового процесу. Витік стався через генпрокурора Юрія Луценка.

Про це Пономарьов заявив в інтерв'ю "Новій газеті".

"Витік через (генпрокурора) Луценка не був запланований, і для Дениса це було шоком і несподіванкою. Військові прокурори припускали, що (про Вороненкова) стане відомо вже на процесі, коли там оголосять його свідчення.

Вони з Машею (дружиною Марією Максаковою) розраховували за цей час прикрити всі хвости (в Росії). Продаж квартири, у нього залишався син в суворовському училищі, у Маші були справи", - розповів Пономарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вороненков знав про взаємодію російських спецслужб із "Беркутом"

Свідчення Вороненкова в справі Януковича не були основними.

"Є одна маленька ймовірність, що подільники Януковича були напружені з приводу свідчень і, отже, вирішили прибрати свідка. Та й то це не те щоб український слід. Але показання Дениса не є основними", - сказав екс-депутат російської Держдуми.

Головними друзями Пономарьова і Вороненкова весь цей час були головний військовий прокурор України Анатолій Матіос та головний слідчий у справі Януковича Руслан Кравченко.

"Матіос реально дуже переживав, ходив аж до президента і клопотав за Вороненкова. У Матіоса музична освіта, і він фанат Максакової. В результаті Вороненкову охорону виділили за вказівкою адміністрації президента, але не СБУшну, як у мене зараз, а з військової розвідки. Тобто, з одного боку, державна охорона, але майже що й не державна ", - повідомив Пономарьов.

Нагадаємо, що екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був застрелений, 23 березня, в центрі Києва на вулиці Пушкінській. Охоронець екс-депутата поранив нападника, однак сам отримав поранення. Того, хто стріляв госпіталізували. Медики намагалися врятувати йому життя, однак він помер в лікарні.

Кіллер - громадянин України Павло Паршов. Народився в Севастополі, був завербований російськими спецслужбами.

Зараз ви читаєте новину «Вороненков був шокований витоком інформації у справі Януковича - Пономарьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути