четвер, 23 березня 2017 09:52

Полторак назвав імовірні варіанти диверсії у Балаклії

Полторак назвав імовірні варіанти диверсії у Балаклії
Значної шкоди обороноздатності країни ці вибухи не завдали - Полторак. Фото: twitter.com

Вибухи на складах з боєприпасами в Балаклії Харківської області могли статися внаслідок підриву або скидання запалювальних снарядів із безпілотника.

Про це на брифінгу сказав міністр оборони України Степан Полторак.

"23 березня о 02:45 на окремих площадках арсеналу озброєння, розташованого в Балаклії Харківської області, відбулися кілька вибухів, пожежа, яка призвела до детонації боєприпасів. Нині проводять заходи щодо локалізації та гасіння займання. За попередніми висновками, причиною пожежі на майданчиках зберігання зброї стала диверсія. Розглядають різні способи її проведення - від скидання з безпілотного літального апарату до підриву.

Усе це відбувається у рамках продовження гібридної війни з боку Російської Федерації. Це не перший випадок диверсій на наших об'єктах стратегічного значення. У грудні 2015-го подібний випадок був у Балаклії на цих складах. Це так само відбулося вночі. Спочатку була пожежа. Тоді ми чіткими діями спрацювали і попередили такі наслідки. Сьогодні вибухи відбулися, вони тривають.

Значної шкоди обороноздатності країни ці вибухи не завдали. Значну частину боєприпасів із початку АТО розосередили по інших базах, складах та в зоні АТО", - сказав Полторак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розширює зону конфлікту - нардеп

У ніч на 23 березня у місті Балаклія Харківської області на військовій базі вибухнув найбільший в Україні арсенал зброї. У військовій прокуратурі основною версією події назвали диверсію.

Даних про жертви немає. Жителів прилеглих населених пунктів евакуюють.

Зараз ви читаєте новину «Полторак назвав імовірні варіанти диверсії у Балаклії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути