Хакери з’ясували, що за антиукраїнськими акціями в Польщі стоїть Кремль

Хакери з’ясували, що за антиукраїнськими акціями в Польщі стоїть Кремль

Українські хакери зламали пошту одного з сірих кардиналів російської зовнішньої політики в Східній Європі

Українські хакери отримали доступ до комп'ютера білоруса, який активно займався організацією антиукраїнських акцій в Польщі та інших країнах Східної Європи.

Волонтери InformNapalm опублікували листування, яке отримали від українських активістів «Кіберхунти» і «Українського кіберальянсу».

Вони зазначають, що громадянин Білорусі Олександр Усівський, завзятий любитель «русского міра», активно займався організацією антиукраїнських акцій в Польщі та інших країнах Східної Європи. У реалізації проектів йому допомагало офіційне прикриття – фіктивна недержавна організація «Східноєвропейська культурна ініціатива», яка була зареєстрована в столиці Словаччини в кінці 2013 року.

З перших днів існування Усівський шукав джерела фінансування, навіть звертався за грошима в структури ЄС.

1_12

Активісти повідомляють, що з середини 2014 року організація Усівського почала співпрацювати з Інститутом країн СНД, яким керує депутат Державної думи Костянтин Затулін з партії «Єдина Росія».


2_10

Спочатку Усівський хотів створити громадську організацію, яка працює в інформаційному просторі Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини і просуває ідеї «русского міра» у Східній Європі. Запланований бюджет проекту – 42 тис. євро на місяць.

У Затуліна проект схвалили і взяли в розробку його ідеї. Усівський почав вивчати політичний простір Східної Європи та писати для Затуліна аналітичні записки.


3_02

Активісти повідомляють, що згодом він почав з'являтися в ефірах російського телебачення як експерт с польських питань.


4_01

Поступово Усівський почав спілкуватися з представниками ультранаціоналістичних організацій, євроскептиками, радикалами правого і лівого спрямування.

За словами волонтерів, після виборів в Держдуму, які пройшли 18 вересня 2016 року, визначилися куратори з основних напрямків і почалася робота «по всіх фронтах». Вони зазначають, що саме після виборів в Держдуму раптом почали псуватися відносини України і Польщі, проходити численні антиукраїнські акції в Польщі, а в Україні хтось раптом почав трощити польські пам'ятники.

Після обрання Затуліна в Держдуму Усівський висилає Затуліну черговий проект. Цього разу йдеться про спробу посварити українців і поляків руками польських націоналістів.


5

Паралельно з великими проектами на території Польщі проходили і маленькі акції, які теж вимагали грошей. Звичайні мітинги, проросійські акції за участю польських націоналістичних організацій коштували пару тисяч євро.

6

Згідно з даними в листуваннях, робота з депутатами в кулуарах польського Сейму коштувала дорожче.

7

Водночас цей же фонд Усівського працював над проведенням референдуму щодо виходу Словаччини з НАТО.

8

Волонтери зазначають, що серед файлів, отриманих з комп'ютера Усівського, є два документи під назвою «Проект Молдова – не Румунія» і «Проект Україна – не Є».

Один з авторів вищевказаних документів - Скоріков Іван Іванович, помічник Костянтина Затуліна.

Нагадаємо, у польському Перемишлі 10 грудня учасники «Маршу орлят перемишльських і львівських», що відбувся під патронатом мера міста, кричали «Смерть українцям».

Мер польського міста Перемишль Роберт Хома потрапив до списку персон нон-ґрата в Україні, йому заборонено в'їзд до країни на 5 років.Як повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, мерові польського міста Перемишль Робертові Хомі Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну через його участь в антиукраїнських заходах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: