Доступність посилання

ТОП новини

Через вибух на сході Афганістану загинуло семеро цивільних, зокрема жінки та діти


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

За даними афганських чиновників, щонайменше семеро цивільних громадян, серед яких жінки та троє дітей, загинули в результаті вибуху підірваного на узбіччі автомобіля на сході Афганістану 15 січня. Повідомляється, що люди їхали з району Пачір Агам у сусіднє село в провінції Нангархар.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальності за вибух.

Водночас МВС Афганістану назвало винуватцями атаки «ворогів миру і стабільності». Цей термін афганські чиновники використовують для позначення талібів.

У провінції Нангархар, яка межує з Пакистаном, є чимало представників ісламістського руху «Талібан». Екстремістське угруповання «Ісламська держава» також за останні роки укріпилось в східному Афганістані.

Раніше афганські офіційні особи повідомляли, що завдяки операціям сил безпеки витіснили бойовиків угруповання «Ісламська держава» з району Пачір Агам.

За даними ООН, 2562 цивільних громадян загинули і 5835 були поранені в Афганістані у перші дев’ять місяців 2016 року. Минулого тижня понад 50 людей, переважно мирних жителів, загинули в результаті збройних нападів талібів по всьому Афганістану.

XS
SM
MD
LG