Попри санкції відомі українські компанії продовжують працювати в окупованому Криму

Продукція на півострів постачається через прикордонні пункти в Харківській області та зону АТО.

Після анексії Росією Криму, незважаючи на санкції ЄС, США, Канади та інших країн проти компаній і фізичних осіб, які працюють на півострові, українські виробники продовжують заробляти на поставках своєї продукції.

Про це повідомляє сайт "15 хвилин", додаючи фото з супермаркетів.

Зазначається, що на січень 2017 року в окупованому Криму працюють кілька великих та відомих українських компаній.

Одна з них, відома мережа супермаркетів "АТБ" лише змінила свої назви, але досі поставляє українські товари до окупованого Криму.

Виданя повідомляє також, що кілька десятків магазинів компанії "Єва" продовжують працювати у Криму так само як і до окупації. В них можна придбати ті ж товари, що і в магазинах мережі на материковій частині України.

Магазин відомого бренду українського дизайнера "a.TaN by AndreTan", хоча і не вказаний на офіційному сайті, розташований в Сімферополі за тією ж адресою, в тому ж торговельному центрі "Меганом", що і до окупації, пише видання.

Повідомляється, що на полицях супермаркетів окупованого Криму представлена продукція таких відомих українських торгових марок, як "Чумак", "Моршинська", "Оліс", "Біокон", "Верес" та інші.

Менеджери торговельних мереж в Криму розповіли, що після початку блокади півострова, а потім введення урядом України заборони на постачання комерційних партій товарів до Криму, поставки української продукції туди йдуть через прикордонні пункти в Харківській області та зону АТО.

Своєю чергою, у прес-центрі мережі EVA повідомили, що хоча в окупованому Криму і працюють магазини під брендом "EVA", вони не мають жодного стосунку до компанії.

"ТОВ "РУШ" не вдалося вивезти торгове обладнання та товарні залишки з кримських магазинів, у зв'язку з чим було розглянуто пропозицію ТД "Віза", м. Сімферополь, про придбання майна ТОВ "РУШ" за умови надання дозволу на використання знаку для товарів і послуг EVA. З метою мінімізації збитків компанія ТОВ "РУШ" була вимушена прийняти цю пропозицію. Таким чином, магазини, що працюють на території АР Крим під брендом EVA не належать ТОВ "РУШ". ТД "ВІЗА" і ТОВ "РУШ" не є афілійованими компаніями", – йдеться у повідомленні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація