У Сенаті США представлять новий закон про санкції проти РФ

Вівторок, 10 січня 2017, 18:35

Група сенаторів від республіканців та демократів готов мають представити на розгляд Сенат закон про розширення санкцій проти Росії через кібератаки та агресію в Сирії та в Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Законопроект підготовлений 10 сенаторами – республіканцями Джоном Маккейном, Ліндсі Гремом, Марко Рубіо, Бен Сассом і Робом Портманом, демократами Беном Кардіном, Робертом Менендесом, Джині Шахін, Річардом Дурбіном і Емі Клобучар.

Законопроект буде представлений напередодні очікуваного підтвердження комітет Сенату з закордонних призначення кандидатури Трампа на посаду держсекретаря в особі колишнього глави Exxon Mobil Рекса Тіллерсона.

Згідно з резюме, що потрапило в розпорядження агенції, ухвалення законопроекту дозволить запровадити візові обмеження і заморозити активи осіб "які беруть участь у діях, що підривають кібербезпеку громадської або приватної інфраструктури та демократичних інститутів" або сприяють такій діяльності.

Таким чином, закон передбачає санкції проти чиновників з російського Міноборони та розвідки, що може вплинути на міжнародні компанії, які ведуть бізнес з Росією. Цей закон також завтреджує санкції відносно Росії, запроваджені указами президент Барака Обами, які було оголошено наприкінці минулого місяця.

Законопроект також передбачає запровадження нових санкцій проти РФ через Україну та Сирії, в тому числі санкції щодо інвестицій розміром понад 20 млн доларів США у нафтовий та газовий бізнес в РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.