18:10 29.12.2016

Київ передав "ДНР" 15 людей і сподівається на обмін українських заручників до Різдва

1 хв читати
Київ передав "ДНР" 15 людей і сподівається на обмін українських заручників до Різдва

Українська сторона в односторонньому порядку передала представникам окремих районів Донецької області 15 людей.

"Щойно відбулася передача 15 людей, які перебували під кримінальним переслідуванням в Україні", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі СБУ.

У прес-центрі СБУ наголосили, що Україна пішла на такий жест доброї волі в надії остаточно "розморозити" процес обміну полоненими, заблокований бойовиками.

"Ми готові йти на поступки в цьому питанні, щоб якнайшвидше повернути наших полонених у сім'ї", - сказав глава СБУ Василь Грицак.

За його словами, Україна також ініціювала обмін 58 підтверджених бойовиками українських заручників на 228 прибічників сепаратистів. "СБУ докладатиме максимум зусиль, щоб цей обмін відбувся до Різдвяних свят", - запевнив В.Грицак.

Раніше повідомлялося, що передача відбувалася між містами Горлівка і Майорськ у нейтральній зоні.

Київ вирішив в односторонньому порядку передати в ОРДЛО 15 людей, затриманих і засуджених в Україні, для активізації процесу обміну.

Представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко раніше заявляла, що Україна як жест доброї волі передасть 15 осіб, які будуть помилувані указом президента, зі списку 228 осіб на звільнення, наданого представниками окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО). За її словами, серед цих людей тяжкохворі, люди похилого віку, шість жінок.

Президент України Петро Порошенко указом від 20 грудня помилував дев'ятьох засуджених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА