Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Міноборони звільнило Муравського з посади радника міністра через резонансну фотографію

Міністерство оборони звільнило радника міністра волонтера Дмитра Муравського через резонанс з його фотографіями.

 Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

 «У зв'язку з резонансом навколо фотографій волонтера і фотографа Дмитра Муравського, міністр оборони генерал армії України Степан Полторак прийняв рішення звільнити його з посади радника міністра оборони на громадських засадах», — йдеться в повідомленні.

У Міноборони цінують роботу Муравського, так як неодноразового отримували від нього якісні, художньо оформлені фото, які міністерство жодного разу не позиціонувало як документальні або як фото реальних бойових дій.

 «Дмитро Муравський досить тривалий час за особистою ініціативою як волонтер і фотограф працював в зоні проведення АТО і на полігонах під час навчань. Ним було безкоштовно передано Міністерству оборони фотобанк, який використовувався для популяризації служби в Збройних силах, а не як фотографії реальних бойових дій», — повідомляють у відомстві.

Міноборони стверджує, що всі фотографії, довкола яких зараз виник резонанс, були зроблені автором до офіційного призначення і зроблені ним на власний розсуд.

Фотограф, керівник Координаційно-інформаційного центру при управлінні комунікації і преси Міноборони, позаштатний радник міністра оборони України Дмитро Муравський, минулого тижня опублікував нові фото із зони бойових дій.

Особливий резонанс отримала одна з фотографій після посту журналіста Юрія Бутусова «Перемир'я в Широкино», на якій товариші допомагають морпіхам дістатися в укриття під обстрілом.

Колеги Муравського і учасники бойових дій на Донбасі вважають, що знімок «Перемир'я в Широкино» та інші фотографії із зони АТО не є документальними, сам фотограф наполягав, що фото зроблено в умовах бойових дій.